Blik for det midlertidige byggeri

Dansk Live arbejder for at lette de regelbyrder, der tynger mange festival- og koncertarrangører i forbindelse med planlægning og afholdelse af koncerter og festivaler. 

Danske koncerter og festivaler gennemføres på et højt fagligt niveau, og de mange regler, arrangørerne bag skal navigere efter, bør tage hensyn til det midlertidige element.

Byggereglementet, som især festivalarrangører bruger unødvendigt meget tid og ressourcer på at navigere i, er tiltænkt byggeri af blivende art, men gør sig også gældende for det midlertidige byggeri på blandt andet festivaler. Særligt på brand- og bygningsområdet er arrangørerne udsat for stigende regelbyrder, bl.a. fordi koncert- og festivalarrangørerne skal navigere efter de samme regelsæt, som bygherrerne bag permanent byggeri.

Det skaber unødvendige komplikationer for arrangørerne og her i særdeleshed de frivilligt drevne foreninger, der år efter år bruger store mængder tid og ressourcer på at sætte sig ind i komplicerede regler, indhente de fornødne tilladelser og navigere i en lovgivning, der ikke er tilpasset det midlertidige byggeri. 

Der skal i bygningsreglementet tages højde for det midlertidige byggeri, så frivilligt drevne foreninger, by- og markedsfester og festivaler ikke knækker nakken på at indordne sig et regelsæt, der er designet til bygninger, som skal stå langt ud i fremtiden, frem for midlertidige konstruktioner. 

Læs mere om bygningsreglementet her.