Boligministeren kommer arrangørerne i møde på byggeregler

20. november 2019
Boligministeren kommer arrangørerne i møde på byggeregler

Boligminister Kaare Dybvad Foto: Claus Bech

Foreslåede ændringer til bygningsreglementet, der skulle træde i kraft ved årsskiftet, har stået til at rammesmå- og mellemstore livearrangører hårdt. Nu informerer Boligminister Kaare Dybvad dog i en pressemeddelelse, at reglerne ikke vil gælde for landets event- og festivalarrangører.

Foreslåede ændringer til bygningsreglementet har i den seneste tid sat grå hår i hovedet på landets mange event- og festivalarrangører, men nu melder Boligministere Kaare Dybvad i en pressemeddelse, at reglerne ikke længere kommer til at gælde for landets mange event- og festivalarrangører.

Hidtil har de kommende regelændringer betydet, at event- og festivalarrangører ikke længere ville kunne få teknisk bistand fra kommunen i forbindelse med byggesagsfremstillingen. I stedet var det et krav, at der ved større events med en kapacitet på over 150 personer skulle inddrages en certificeret rådgiver på brand og statikområdet.

Dansk Live har stået uforstående overfor de komme krave og forventede udgifter til inddragelse af certificeret rådgivning, og ændringerne har kunnet betyde så store økonomiske konsekvenser, at det vil kunne tage livet af små- og mellemstore arrangører, og i sidste ende true branchens udvikling.

Talsmand for Nibe Festival, Peter Møller Madsen, har i et interview med Danmarks Radio fortalt om de mulige konsekvenser ved ændringerne af bygningsreglementet for festivalen.

Læs interviewet her.

Dansk Live indgav sammen med andre eventarrangører svar på den aktuelle høring, hvor ministeren og ordførerne på området opfordres til at finde en løsning. Det er derfor med stor glæde, at Boligminister Kaare Dybvad i dag har meldt ud, at reglerne ikke kommer til at gælde for landets mange event- og festivalarrangører.

Læs ministerens pressemeddelelse her.

Dansk Live følger fortsat sagen tæt.