Tysk studie giver håb om større koncertaktiviteter

30. oktober 2020
Tysk studie giver håb om større koncertaktiviteter

Resultaterne fra et nyt videnskabeligt studie viser, at koncerter godt kan finde sted, selv om der er epidemi.
Studiet bygger både på simuleringer koncertsituationer og en forsøgskoncert, der fandt sted den 22. august i Arena Leipzig i Tyskland.

Studiet viser blandt andet, at antallet af længerevarende kontakter i løbet af en koncert er relativt lavt, og at det med de rette tiltag kan reduceres yderligere. Studiet viser også, at det især er ved ankomst og afgang, at der er risiko for kontakter og derfor bør man bruge flere indgange på spillestederne, så man fordeler strømmen af besøgende.
Studiet har også haft fokus på betydningen af ventilation og viser også, at god ventilation i betydelig grad kan mindske smitterisikoen.

I forbindelse med præsentationen af forsøgets resultater udtaler Dr. Stefan Moritz fra det medicinske fakultet ved Universitetet i Halle (Saale), som har ledet forsøget: “The results are consistent with our hypothesis that the contacts that do occur at an event do not involve all participants. Therefore, events could also take place under specific conditions during a pandemic. The most important finding for us was understanding how crucial it is to have good ventilation technology. This is key to lowering the risk of infection”.

Læs mere om forsøget her.