Statsministeren opfordrer til at udskyde eller aflyse større arrangementer

6. marts 2020
Statsministeren opfordrer til at udskyde eller aflyse større arrangementer

Foto: Kim Matthai Leland

Efter antallet af danskere smittede med COVID-19 er steget til mindst 23, opfordrer Statsministeren til at udskyde eller aflyse afholdelse af begivenheder på over 1000 personer. Det meddeler Statsministeriet på et pressemøde.

Statsministeren har i dag meddelt på et pressemøde, at der opfordres til at udskyde eller aflyse større begivenheder med over 1000 samtidige deltagere fra i dag og marts måned ud. Dette sker for at dæmme op for det stigende antal personer smittet med Covid-19.

Statsministeren opfordrer endvidere til, at arrangører med arrangementer på under 1000 personer, forholder sig til eventuel smittefare.

Dansk Live er i dialog med myndighederne om situationen og håber at en kort udskydelse kan afhjælpe situationen:

”Dansk Live anbefaler, at man følger myndighedernes anvisninger, og generelt orienterer sig via relevante kanaler som på coronasmitte.dk. Vi ser frem til Rigspolitiets specifikke vejledning til arrangementer”, siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live.

Rigspolitiet opfordrer til at man som arrangør kontakter deres hotline for yderligere rådgivning. Der er tale om en opfordring og ikke et forbud, men det er tydeligt i udlægningen fra Statsministeren, at forventningen er at opfordringen bliver efterlevet. Situationen er derfor ikke uden problemer for koncertarrangører:

”Befolkningens overordnede sundhed er selvfølgelig altafgørende. Ved at opfordre fremfor at lave forbud, placerer man reelt ansvaret hos arrangøren, der i mange tilfælde vil være kontraktuelt forpligtet til at gennemføre arrangementet. Det kan have stor betydning for branchen. Regeringen bør derfor i det fremadrettede arbejde, tænke de væsentlige økonomiske konsekvenser ind for de ramte arrangører”, siger Esben Marcher.

Dansk Live følger situationen nøje og opdaterer løbende.