Restage-leder nomineret til kulturministerens ligestillings- og diversitetspris

20. juni 2024
Restage-leder nomineret til kulturministerens ligestillings- og diversitetspris

Alexander Rastén Rydberg, der er daglig leder for Restage, er blandt de nominerede til Bodil Koch-prisen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har offentliggjort de nominerede til kulturministerens ligestillings- og diversitetspris, også kendt som Bodil Koch-prisen.

Blandt de nominerede er Alexander Rastén Rydberg, ansvarlig for diversitet og talentudvikling i Dansk Live og daglig leder for Restage, som han er nomineret for at være initiator og drivkraft bag.

Han er nomineret med følgende begrundelse:

– Restage blev oprettet i 2020, og er en NGO, der både udbyder talentforløb til unge med en minoritetsetnisk baggrund og tilbyder rådgivning til koncertstederne i, hvordan de kan øge repræsentation blandt kunstnere og publikum. Med Restage skaber Rydberg et inkluderende miljø for en lang række unge.

Om nomineringen siger Alexander Rastén Rydberg:

– Det er en kæmpe ære at modtage så stor en anerkendelse. Og det er vildt at blive sidestillet med de andre seje nominerede personer og initiativer. Tak til mit team, der hver dag gør en kæmpe indsats for det vigtige arbejde, som Restage udfører. Det er med glæde og stolthed, at vi arbejder videre for et mere repræsentativt musik- og kulturmiljø.

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch-pris. Vinderen modtager 100.000 kr. og offentliggøres efter sommerferien.

Prisen uddeles årligt til en person eller organisation, som har ydet en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet.

Læs mere om Restage

Læs mere om Bodil Koch-prisen