Regeringen lancerer coronapas

3. februar 2021
Regeringen lancerer coronapas

Foto: Marrin Garrix Allan Hogholm

Regeringen har lanceret planer om et såkaldt coronapas. Det kan bidrage til en sikker genåbning af kultur- og erhvervslivet. Coronapasset, som bliver digitalt, forventes dog først klar inden for tre-fire måneder, og det kalder på en genåbningsplan.

Et digitalt coronapas, der kan vise, at man enten er blevet vaccineret, har antistoffer eller en negativ test, er et vigtigt redskab for at kunne genåbne kultur- og erhvervslivet på en forsvarlig måde.

Coronapasset er et vigtigt redskab, der kan være afgørende i forhold til genåbning af livebranchen. Det fortæller sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher:

Det er positivt, at der nu etableres et digitalt coronapas. Det kan være afgørende i forhold til at sikre, at vi hurtigt kan genåbne spillesteder og gennemføre festivaler når sommeren kommer.

Kalder på en klar genåbningsplan

Coronapasset forventes klar i løbet af nogle måneder, og selvom det er positivt, at passet nu er vedtaget, så efterlyser Esben Marcher en plan for foråret:

“Tiden er naturligvis en væsentlig udfordring lige nu, og i arrangør-optik er tre-fire måneder meget lang tid. Smitten er lige nu nogenlunde under kontrol, og vaccineplanen er under udrulning. Derfor bør det nu være tid til at overveje planen for genåbningen igen. Det vil give landets mange arrangører mulighed for at planlægge fremtiden.”