Musik, historie og spøgelser på Fredericias nyeste koncertsted

16. august 2023
Musik, historie og spøgelser på Fredericias nyeste koncertsted

Eksercerhuset i Fredericia

Dansk Lives Efterårsseminar 2023 finder denne gang sted på Eksercerhuset, når medlemmer af Dansk Live mødes den 6. og 7. oktober i Fredericia. Vi har talt med Sune Rasmussen, leder af Tøjhuset, om stedets historie og nye rolle som koncertsted.

Eksercerhuset i Fredericia danner rammerne, når Dansk Lives Efterårsseminar finder sted den 6. og 7. oktober. Eksercerhuset er et spændende nyt koncerthus i Fredericia, der drives af Tøjhuset. Vi har talt med Sune Rasmussen, der er leder af Tøjhuset, om Eksercerhuset og stedets historie. 

Eksercerhuset er et forholdsvis nyt koncert- og eventsted i Fredericia. Vil du starte med at fortælle, hvad det er for et sted?

Eksercerhuset opstod som en midlertidig facilitet, da byens foreninger manglede et større sted at afholde koncerter. Før i tiden, blev Fredericia Teater brugt til større arrangementer, men da de gik konkurs åbnede muligheden sig for at holde arrangementer på den gamle kaserne. I dag er Eksercerhuset et fastinstalleret spillested, drevet af den samme forening bag Tøjhuset, hvor der afholdes flere arrangementer om ugen. Særligt live koncerter og comedy. Der er plads til 518 siddende og 1.000 stående publikummer.

Bygningen har jo en gammel historie, men er blevet ombygget. Hvad har man haft fokus på i ombygningen af Eksercerhuset fra hvad det tidligere har været brugt til til det event- og koncertsted, som det er i dag?

Bygningen er bevaringsværdig, hvilket har haft en stor betydning for ombygningen. Dels er der foretaget få indvendige indgreb og dels har vi forsøgt at genbruge mange ting i ombygningen. F.eks. er dele af kasernens gamle omklædningsrum blevet i opbygningen af Eksercerhusets bar.

Eksercerhuset er Danmarks 6. største rytmiske spillested og er en del af Tøjhuset i Fredericia. Hvilken rolle spiller Eksercerhuset for Fredericia og området omkring byen?

Eksercerhuset opfylder et behov for byens musikliv, der har et sted at afholde større arrangementer. Samtidig tiltrækker Eksercerhuset både et stort publikum til Fredericia, fra både hele Trekantsområdet og Fyn – og resten af Danmarks qua Fredericias centrale placering i landet.

Nu hvor Eksercerhuset er åbnet som event- og koncertsted, hvordan adskiller det sig så fra Tøjhuset?

Tøjhuset er intimt og autentisk i nogle fredede rammer. Eksercerhuset er større og giver mulighed for mere komplekse typer af arrangementer.

Har du noget bonusinfo, som du kan dele om Eksercerhuset, som de færreste måske ved?

Både Eksercerhuset og Tøjhuset er drevet af frivillige! Jeg plejer at sige: FredericiaLive – og de øvrige foreninger – kan alt. Det varmer, når både danske og internationale produktioner, bemærker hvor glade alle i huset er. Vi plejer at sige det er på grund af det stærke sociale fællesskab. Og.. Så har vi et utroligt smukt spøgelse i vores øldepot.

Hvad glæder du dig mest til, når du skal byde medlemmer af Dansk Live velkommen i Eksercerhuset?

At vise Fredericia frem!

Læs mere og tilmeld dig Dansk Lives Efterårsseminar her.

Sidste frist for tilmelding er fredag den 15. september. 

Se også Dansk Lives andre arrangementer her.

Dansk Lives Efterårsseminar 2023 præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.