Mød oplægsholderne til Frivilligtræf 2023

13. september 2023
Mød oplægsholderne til Frivilligtræf 2023

Smukfest Foto: Tina Sørensen

Den 8. oktober mødes frivillige og dem, der arbejder med frivillighed på de danske festivaler til Frivilligtræf 2023 på Eksercerhuset i Fredericia. Her skal vi netværke og høre oplæg om aktuelle temaer inden for frivillighed. Mød oplægsholderne her.

Kom til Frivilligtræf 2023 den 8. oktober på Eksercerhuset i Fredericia og mød andre, der arbejder med frivillige eller som selv er frivillige på de danske festivaler. Til Frivilligtræf vil der være oplæg fra en række personer, der arbejder indgående med frivillighed, og som vil dele deres viden og vigtigste indsigter fra den forgangne festival sommer. Der bliver også god mulighed for dialog med de øvrige deltagere om, hvordan vi kan bruge indsigterne i fremtiden, så vi som arrangører er godt rustede til det videre arbejde.

Oplægsholderne til Frivilligtræf 2023 er:

Inge Vahlgren, Ingerfair

Inge Vahlgren er dagens facilitator, der binder dagens oplæg og dialoger blandt deltagerne sammen. Inge arbejder som konsulent i Ingerfair med udvikling i frivilliginvolverende organisationer bl.a. med projekter, hvor man undersøger frivilliges trivsel og ansattes arbejdsmiljø og rådgiver om mulige veje at gå for organisationerne. Inge har blandt andet en baggrund som organisationskonsulent på Ungdomsøen og Roskilde Festival, og så har hun lang erfaring som frivillig bl.a. som frivilligansvarlig på Gutter Island Festival, og som frivillig teamleader for Team Frivilligudvikling på Roskilde Festival.

Cecilie Johansen, Kulturens Analyseinstitut

Cecilie Johansen er analytiker hos Kulturens Analyseinstitut og uddannet cand.soc i arbejdslivstudier og kommunikation. På Frivilligtræffet vil Cecilie give os et første indblik i resultaterne fra Kulturens Analyseinstituts igangværende undersøgelse om frivillighed på danske musikfestivaler. Formålet med undersøgelsen er at få et overblik over, hvad festivalfrivilligheden er for en størrelse og hvad den kan. Derudover skal analysen dels bidrage til, at vi får et sprog for, hvad kulturfrivillighed er og dels til, at vi som branche kan dele kvalificeret viden og stille gode spørgsmål om frivillighedens rolle og potentiale.

Gitte Valentin, Muskelsvindfonden

Gitte Valentin er frivillighedsnørd. Gennem sit arbejde i Muskelsvindfonden, hvor hun blandt andet laver Grøn og Cirkus Summarum, har hun tilegnet sig uvurderlig viden om frivillighed gennem årene. Gitte er en del af Muskelsvindfonden og laver bl.a. Grøn og Cirkus Summarum. Når hun ikke er på græs, er hun HR-chef og strategisk leder af frivillighed, og så har hun en baggrund som psykolog. På Frivilligtræffet vil Gitte dele vigtige indsigter fra årets arbejde med frivilligheden.

Peter Caspersen, Jelling Musikfestival

Peter ”Høstak” Caspersen har arbejdet med frivillighed siden 2008, og har været med til koordinere og lede tusindvis af frivillige på Grøn Koncert, NorthSide og Tinderbox. I 2022 havde Peter ansvaret frivilligheden for Tour de France starten i Vejle Kommune. I øjeblikket har han det koordinerende ansvar for godt 5600 frivillige på Jelling Musikfestival.

Peter er 42 år, bosat i Jelling og uddannet lærer. Peter har sideløbende med arbejdet med frivilligheden i koncert – og festivalbranchen blandt været leder i den danske folkeskole.

Jesper Larsson, DGI

Jesper Larsson er afdelingsleder i DGI Fyn, hvor han til daglig sidder med ansvaret for projekter, der udspiller sig mellem foreninger og kommuner, og han har blandt andet været projektleder for rekruttering og organisering af 4500 frivillige i forbindelse med Landsstævnet i Svendborg 2022. Arrangementet samlede 20.000 landsstævnedeltagere heraf 5000 efterskoleelever samt 1000 højskoleelever og tusindvis af øvrige landsstævnedeltagere.

Læs mere om Frivilligtræf 2023 her.