Medlemsforum 2023: Vigtigt med ramme for vidensdeling mellem landets arrangører

5. januar 2023
Medlemsforum 2023: Vigtigt med ramme for vidensdeling mellem landets arrangører

Signe Hemmingsen og Peter Ib Hansen

Medlemmerne deler masser af viden og erfaringer med hinanden, når de mødes til Medlemsforum i Skanderborg den 20.-22. januar. Signe Hemmingsen, arrangementsansvarlig i Dansk Live, og Peter Ib Hansen, praktik- og logistikkoordinator for Smukfest, fortæller hvad der er så særligt ved det traditionsrige Medlemsforum. 

Der bliver delt ud af viden og erfaringer mellem medlemmer af Dansk Live, når arrangører fra hele landet mødes til Medlemsforum 2023 den 20.-22. januar. Vi har talt med Signe Hemmingsen, arrangementsansvarlig i Dansk Live, og Peter Ib Hansen, praktik- og logistikkoordinator for Smukfest, om Medlemsforums historie, og hvorfor arrangørerne år efter år mødes hos Smukfest i Skanderborg for at gå i dybden med deres fagligheder. 

Hvad er formålet med at afholde et arrangement som Medlemsforum?

Peter Ib: Helt tilbage i Festivaldanmarks dage lavede vi en sammenkomst for medlemmerne. Da så vi fusionerede med spillestederne, var der festivaler, som savnede den årlige sammenkomst, og så etablerede vi grejforum. Det viste sig som en stor succes. Værdien ligger i, at vi i Medlemsforum, som vi tidligere kaldte grejforum, har en aftale om, at når det drejer sig om sikkerhed, arbejdsmiljø, tilgængelighed, myndighedsarbejde er meget vigtigt, så er alle porte åbne og man må ”stjæle” fra hinanden, og vi deler information frit. Også i løbet af året, hvis der opstår et behov. De store hjælper de små, og man skal ikke sidde hver for sig og genopfinde den dybe tallerken. 

Signe: Medlemsforum blev i sin tid blev startet af medlemmerne, fordi der var brug for et rum med fokus på netværk og vidensdeling mellem praktikerne på festivaler. Siden da har arrangementet udviklet sig en smule, men det er vigtigt for os at bevare samme grundtanke, hvor medlemmerne selv definerer de forskellige fora og indhold på arrangementet. Formålet med Medlemsforum er derfor at give medlemmerne mulighed for at mødes i fagligheder på tværs af organisationer og dele viden og erfaringer, som kan være til gavn for andre. 

Hvad er dine forventninger til dette års Medlemsforum?

Signe: Til dette års Medlemsforum har jeg helt klart en forventning om, at snakken vil flyde utroligt nemt i de forskellige fora, og jeg tror at deltagerne glæder sig til at mødes igen efter en vellykket festivalsæson i 2022 og efter at de sidste to års Medlemsforum har været online. Og så ser jeg også frem til, at vi som noget nyt får besøg af nogle forskellige leverandører, som kommer og viser deres produkter frem. 

Det er jo første gang vi mødes fysisk til et Medlemsforum siden corona brød ud. I mellemtiden har Medlemsforum været afholdt online. Hvad glæder du dig allermest til ved at sætte medlemmerne i stævne til endnu et Medlemsforum helt efter bogen, der følger dets lange tradition?

Signe: Jeg glæder mig allermest til at blive klogere. Noget af det bedste ved arrangementet er, at der er så mange professionelle folk med så meget viden, så man er garanteret at lære noget nyt. 

Peter Ib: Netværk mellem festivalerne er det helt essentielle, at det er godt at vide, hvem der står for for eksempel VVS på de forskellige festivaler, og at have det helt rigtige telefonnummer på den helt rigtige person, så hjælpen er ligetil og tæt på. 

Medlemsforum er arrangeret i samarbejde mellem Dansk Live og Smukfest. 

Sidste frist for tilmelding til Medlemsforum er fredag den 6. januar. 

Læs mere og tilmeld dig her.

Medlemsforum er for medlemmer af Dansk Live.