Livemusikken skal på dagsordenen i valgkampen

15. maj 2019
Livemusikken skal på dagsordenen i valgkampen

Folketingssalen Foto: Christoffer Regild

Kultur og musik er en del af de fleste danskeres hverdag, men til trods for det, fylder kulturlivets betingelser ikke ret meget i valgkampen. Hvad siger kulturordførerne selv til den problematik, hvad er deres kernesager indenfor kulturområdet, og hvordan får man sine lokale folketingskandidater i tale som koncertarrangør? Dansk Live har været en tur på Christiansborg for at få politikerne i tale.

Folketingsvalget er lige om hjørnet, og det er en god mulighed for at starte en dialog med politikere og beslutningstagere. For gode vilkår i livemusikken sker i samspil med folketingskandidaterne, men kulturområdet er et underprioriteret emne i valgkampen. Derfor har Sekretariatschef, Esben Marcher, bedt tre kulturordførere om at præsentere deres kernesager, og give gode råd til, hvordan kulturlivet får lokale folketingskandidater i tale.

Jacob Mark, SF

 

Jacob Mark har siddet i Folketinget siden 2015 og er blandt andet kultur-, idræts- og medieordfører for SF. Jacob Mark er selv optaget af musik og har blandt været involveret i kulturlivet i Køge, hvor han var formand for Tapperiet. Her peger han på emner, han især synes er vigtige at tage op i valgkampen, herunder bedre vilkår til musikskolerne, og bedre ordninger til spillestederne. Jacob Mark fortæller også, hvad han synes der er vigtigt, når man taler med sine lokale folketingskandidater.

Rasmus Nordqvist, Alternativet

 

Rasmus Nordqvist er folketingsmedlem og blandt andet ordfører for kunst og kultur for Alternativet. Hør ham blandt andet fortælle, hvorfor han mener det er vigtigt, at alle musikaktører står sammen, hvadenten de repræsenterer spillesteder, festivaler, musikere, komponister, den rytmiske eller den klassiske musikscene.

Mogens Jensen, Socialdemokratiet

 

Mogens Jensen er medlem af Folketinget og næstformand i socialdemokratiet, hvor han også er kultur-, idræt- og medieordfører. Mogens Jensen har været i Folketinget siden 2005 og er lokal folketingskandidat i Midt- og Vestjylland. Her fortæller han om vigtigheden af lokal talentudvikling, vækstmiljøer på tværs af kommunerne, og så opfordrer han lokale musikaktører til at blande sig i den politiske debat.