Livearrangører klar til coronapas, hvis det kan bremse smitte og forhindre flere restriktioner

9. november 2021
Livearrangører klar til coronapas, hvis det kan bremse smitte og forhindre flere restriktioner

Coronapas kan være på vej tilbage, meddeler regeringen. En ærgerlig udvikling, der markerer, at corona desværre igen er aktuel, men kan smitten bremses og yderligere restriktioner undgås, hilser livearrangørerne coronapasset velkommen.

På gårsdagens pressemøde meddelte regeringen, at man ønsker at genindføre coronapas som led i en plan for at at bremse coronavirussens smitteudvikling. Coronapasset anbefales indført for en række brancher herunder livebranchen, hvor et krav om fremvisning af coronapas ved indendørs arrangementer med over 200 personer samt udendørs arrangementer ved over 2000 personer.

“Vi havde selvfølgelig allerhelst været det her foruden. Ingen ønsker flere nye restriktioner, fordi det er et tegn på, at coronasmitten er tilbage, men arrangørerne er klar til at håndtere coronapasset og gør sit for at begrænse smittespredningen. Alligevel er der ingen tvivl om, at det vil være en mavepuster til en branche, der er lige ved at rejse sig efter halvandet års nedlukning. Spillestederne har først åbnet for fuld kapacitet den 1. september, så det er kort tid, man har haft til at komme på benene igen”, siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live.

Får regeringen opbakning fra Folketinges epidemiudvalg til igen at gøre corona til en samfundskritisk sygdom og genindføre coronapasset, vil det formentlig ske fredag i denne uge.