Kulturforbrugerne har stor tillid til livearrangørerne

11. februar 2021
Kulturforbrugerne har stor tillid til livearrangørerne

Foto: Arena Næstved

Ticketmaster har i samarbejde med Dansk Live taget temperaturen på billetkøbernes holdninger og forventninger til liveoplevelser i lyset af COVID-19. Knap 12.000 kulturforbrugere har bidraget med svar og et tydeligt billede viser sig: Livearrangementer er vigtige og savnede.

“Jeg har følt mig tryg.” Sådan svarede 92 procent af forbrugerne på spørgsmålet om, hvordan deres oplevelse med livearrangementer under COVID-19 har været. 97 procent angiver ligeledes, at de har samme eller større tillid til kulturbranchen efter COVID-19.

At liveoplevelser er vigtige for forbrugerne understreges af, at for 88 procent har livearrangementer stor eller afgørende betydning for deres livskvalitet. Samtidig melder 93 procent, at de vil beholde deres billetter til et flyttet arrangement.

87 procent af kulturforbrugerne vil acceptere, hvis myndighederne indfører tiltag så som lyntest ved entré, fremvisning af negativ test, eller at man er blevet vaccineret. Og dette ser sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher, som et positivt tegn.

”Det er positivt, at så stor en del af kulturforbrugerne er positive i forhold til de tiltag, der potentielt bliver indført i forbindelse med livearrangementer. Vi kommer formentlig til at leve med corona i en god rum tid endnu, og det betyder, at der er brug for at tage nye løsninger i brug”, fortæller han og understreger:

”Det nyligt lancerede coronapas er et initiativ, som vi mener er vigtigt for at kunne genåbne spillesteder og gennemføre festivaler på forsvarlig vis. Et corona-pas bør dækker bredt, således det både viser, om man er vaccineret, har en negativ test eller antistoffer i kroppen.”

Læs den fulde undersøgelse.