Konkurrencevagthund spænder ben for Viagogo og Stubhub

12. februar 2020
Konkurrencevagthund spænder ben for Viagogo og Stubhub

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition & Markets Authority (CMA), trykker pause på den varslede fusion af Stubhub og Viagogo, imens der foretages en efterforskning af omstændighederne for sammenlægningen.

De to uofficielle billetudbydere, Viagogo og Stubhub, er under efterforskning for mistanke om, at de to virksomheder er påbegyndt fusion uden godkendelse fra de britiske konkurrencemyndigheder, Competition & Markets Authority (CMA).

CMA begyndte efterforskningen i december 2019 efter flere aktører i den britiske musikbranche udtrykte bekymring over, at fusionen mellem Viagogo og Stubhub ville give gensalgstjenesterne monopol på markedet. Viagogo og Stubhub er ofte blevet kritiseret for deres forretningsmetoder med salg af falske billetter og billetter til overpris.

CMA’s efterforskning har nu bremset forhandlingerne omkring den varslede fusion. Omstændighederne for hvordan de to gensalgstjenester helt konkret har påbegyndt fusionen, før aftalen er godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder, er uklart, men der er eftersigende tale om ændringer i ledelsen, deling af kundelister, sammensmeltning af brand-identiteter, integration af IT-systemer samt forhandlinger på vegne af hinanden.

CMA har derfor pålagt Viagogo og Stubhub hver fjortende dag på ubestemt tid at fremlægge beviser for, at de uautoriserede billetforhandlere er to separate virksomheder.