Kompensationsordningen til arrangører forlænges

1. april 2020
Kompensationsordningen til arrangører forlænges

Kulturminister Joy Mogensen Foto: Kristian Brasen

Regeringen har besluttet at forlænge kompensationsordningen til arrangører frem til den 9. juni. Samtidig skal det undersøges, om kulturlivet er tilstrækkeligt dækket, eller om der er behov for yderligere tiltag.Det melder Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Kulturministeriet melder i dag i en pressemeddelse, at kompensationsordningen til arrangører forlænges frem til den 9. juni. I samme ombæring skal det dog undersøges, om kulturlivet er tilstrækkeligt dækket, hvilket glæder Dansk Live.

”Når koncertarrangører, festivalarrangører, sportsklubber og andre er tvunget til at aflyse deres koncerter, festivaler, kampe og meget andet, så har det store økonomiske konsekvenser. Derfor vil regeringen gerne træde til, så arrangørerne kommer igennem krisen så helskindet som muligt. Og derfor forlænger vi nu ordningen.

Samtidig er vi i gang med at se på, hvordan kulturlivet er dækket af ordningen for at vurdere, om der er behov for at justere den. Det vil regeringen afklare hurtigt.” Sådan siger Kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet.

”Corona-udbruddet rammer ikke bare folk på deres helbred, men også på deres levebrød. Derfor har regeringen lavet hjælpepakker for knap 300 milliarder kroner, for at holde hånden under danske arbejdspladser, selvom indtægterne udebliver.

Det er vigtigt, at vi skaber tryghed for arrangørerne i de kommende måneder, hvor situationen er stadig er usikker. Kompensationsordningen for arrangører udløb med udgangen af marts, men vi er som bekendt ikke igennem corona-udbruddet endnu. Derfor forlænger vi ordningen til et stykke ind i juni, så arrangørerne også kan få dækket tabet i den kommende tid”, siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Det er godt nyt, at regeringen forlænger kompensationsordningen for arrangører, men det løser ikke alle problemer. Derfor er det positivt, at regeringen arbejder videre med eventuelt yderligere tiltag.

“Det er rigtig godt, at der er hjælp at hente til arrangørerne, og vi er glade for at regeringen er imødekommende og vil samarbejde med kulturlivet. Kompensationsordningen kan dog blive endnu bedre, og vi har hos Dansk Live nogle justeringsforslag, som vi gerne vil bringe ind til Kultur- og Erhvervsministeriet”, siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live.

Baggrund

Regeringen har besluttet at forlænge kompensationsordningen for arrangører, så den nu dækker arrangementer med planlagt afholdelse frem til og med den 9. juni 2020. Ordningen gælder for arrangementer med over 1.000 deltagere eller 500 deltagere, hvis arrangementet er målrettet særlige risikogrupper.

Alle arrangementer, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret. Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanket.