Genstartsteam er på plads: ”Nu kan vi begynde at kigge fremad”

6. december 2020
Genstartsteam er på plads: ”Nu kan vi begynde at kigge fremad”

Foto: Kim Matthai Leland

Kulturministeren har samlet det genstartsteam, som regeringen og en række partier nedsatte tilbage i oktober måned. Teamet skal udvikle konkrete initiativer, der kan genstarte kultur- og idrætslivet under nuværende Corona-situation, og er et vigtigt første skridt på vejen mod igen at kunne afholde store arrangementer.

Genstartsteamet består af 10 medlemmer, som alle har forankring i dansk kultur- og idrætsliv, og de skal nu give regeringen og de øvrige aftalepartier sine anbefalinger til, hvordan kulturen og idrætten kan genstartes – også under de nuværende Corona-restriktioner.

Et af medlemmerne er sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher, der glæder sig over endelig at kunne begynde at arbejde i løsninger.

”2020 har været et barskt år for livebranchen, der har været hårdt ramt af nedlukninger, restriktioner og en uvis fremtid. Det er derfor meget positivt, at vi kan begynde at se forbi brandsslukning og tænke i konkrete løsninger,” siger Esben Marcher.

Det nye Genstartsteam skal beskrive de udfordringer og muligheder, som kultur- og idrætslivet står overfor i lyset af Covid-19. Derudover skal teamet komme med anbefalinger til konkrete cases, som kan sikre, at branchen igen kan afholde store arrangementer i trygge rammer.

Regeringen har i den forbindelse afsat 50 millioner kr. til at udvikle og afprøve de initiativer, teamet anbefaler. Bl.a. et stort projekt, som Divisionsforeningen og Dansk Live står bag og netop har fået godkendt, og som bliver udrullet i løbet af få måneder.

Læs mere om Regeringens genstartsteam for kultur- og idrætslivet.