Få overblik over programmet for de fagspecifikke fora på Medlemsforum

13. januar 2022
Få overblik over programmet for de fagspecifikke fora på Medlemsforum

Foto: Hanne Nielsen

Få overblik over, hvad der er på programmet på forum for bl.a. bæredygtighed, el, grej, BR18, frivillighed og meget mere, når Medlemsforum løber af stablen online den 22. januar.

Festivalerne skal på græs til sommer efter to sæsoner med nedlukning og restriktioner, og der er meget at tale om med sine kollegaer på tværs af landet. Medlemsforum er stedet, hvor medlemmer af Dansk Live deler erfaringer og får styr på de sidste detaljer, inden det endnu en gang går løs.

Dagsordenerne for de fagspecifikke fora på Medlemsforum er nu klar:

BR18

Der er ændringer på vej i BR18. Få overblik over, hvor Dansk Live er i processen i forhold til de nye ændringer. Vi tager også fat i udfordringer hos jer ift. de nye regler, sammenspil mellem kommune og arrangør, og så deler Smukfest praktiske eksempler. Tovholder på forum for BR18 er Frank Møller fra Smukfest.

Bæredygtighed

På forum for bæredygtighed diskuterer vi konkrete problematikker hos deltagerne og tager temperaturen på arrangørernes samarbejde på tværs. Herefter vil Charlotte Kirk Elkjær fra Aarhus Event holde oplægget, The Ocean Race. Tovholder på forum for bæredygtighed er Jakob Thorup fra Smukfest.

Elforum

Der er rigeligt at tage fat på, når vi tager hul på elforum. Vi starter med oplæg fra Morten Gottlieb Warming-Jespersen, der er centerchef for Teknologisk Institut. Morten vil gøre os klogere på alternative energiforsyninger, og hvad der på sigt kan være afløseren for dieselgeneratoren. Herefter er der oplæg fra Leif Johansen, der er Key Account Manager hos SEAS-NVE. Leif vil gøre os klogere på køb af grøn strøm og mulighederne for forskellige afregningsformer. Vi kommer også til at høre oplæg om midlertidige elektriske installationer fra Steen Søgaard fra Sikkerhedsstyrelsen. I anden del af dagens program dykker vi ned i en række områder som materialer, leverandører, vedligeholdelse, aftaler og meget mere. Tovholder på elforum er Claus Boelt.

Frivillighedsforum

Efter to års nedlukning er det behovet for at tale frivillighed måske større end nogensinde, og det er ikke nogen undtagelse på Medlemsforum. På dette forum vil vi blandt andet starte med en opfølgning på Frivilligforum i 2021. Her vil vi især dykke ned i fastholdelse, hvervelse og motivation i denne svære tid blandt andet hos de unge. Afslutningsvis vil vi snakke frivillige og a-kasser. Tovholder på forum for frivillighed er Kamilla Roed fra COPENHELL.

Grejforum

På grejforum kommer vi rundt om en række af de mest aktuelle emner gennem de seneste års nedlukning. Jakob Olesen fra Roskilde Festival deler sine erfaringer om byggesager, Danske Udlejere vil være repræsenteret, når vi diskuterer telte, og vi skal kigge nærmere på vores samarbejde med leverandørerne, og hvordan det går med dem blandt andet i forhold til hjælpepakker. Vi skal også snakke medarbejdere og status efter mange måneder uden arrangementer. Sidst, men ikke mindst, dykker vi ned i den nye lovgivning om affaldssortering, og hvordan vi gør i praksis på festivalpladsen og campingområdet. Tovholder på grejforum er Peter Ib Hansen fra Smukfest.

Salg og boder

Vi starter med en opsamling fra sidst og går videre til en snak om de udfordringer, vi har i forbindelse med COVID-19. Vi tager også en opfølgning på 2019, hvor vi blandt andet kigger nærmere kontantløs betaling. Afslutningsvis laver vi en opsamling af emner, som gruppen skal varetage i fremtiden. Tovholder på forum for salg og boder er Peter Skoven fra Northside Festival.

Sikkerhedsforum

Sikkerhedsforum lægger fra land med at dele de tre bedste råd for at sikre deltagerne til et arrangement. Herefter tager vi fat i brandsyn i forbindelse med BR18, og så samler vi vores ønsker til Dansk Lives arbejde på sikkerhedsfronten. Tovholder på sikkerhedsforum er Søren Korsgaard.

Tilgængelighedsforum

Til at begynde med tager vi en runde rundt om bordet, hvor vi deler det vi især har fokus på i øjeblikket. Efter en opsamling fra vores sidste møde, kigger vi nærmere på formidling omkring at gå til festival eller koncert, når man har et handicap. Vi kommer også til at tale om, hvordan vi får flere til at indgå i frivilligt arbejde, opbygning af podier og ramper, og hvordan vi bedst evaluerer nye tiltag. Tovholder på tilgængelighedsforum er Annette Riis Mikkelsen.

Se alle dagsordenerne her.

Medlemsforum finder sted online den 22. januar. Læs mere og tilmeld dig her.