Få inspiration til oplevelser på din festival eller koncertsted på Dansk Lives Efterårsseminar
29. august 2023
Iben Stubgaard, sekretariatsleder, Alive Festival
Flere oplevelser og stærkt samarbejde med lokallivet kan være med til at styrke din målgruppe, og det er blandt de emner, som vi skal blive klogere på på Dansk Lives Efterårsseminar, der finder sted den 6. og 7. oktober på Eksercerhuset i Fredericia. Vi har talt med Iben Stubgaard fra Alive Festival, der kommer forbi og løfter sløret for deres strategiske arbejde.
Flere oplevelser og stærkt samarbejde med lokallivet kan være med til at styrke din målgruppe, og det er blandt de emner, som vi skal blive klogere på på Dansk Lives Efterårsseminar, der finder sted den 6. og 7. oktober på Eksercerhuset i Fredericia. Her får vi besøg af Iben Stubgaard, der er sekretariatsleder i Alive Festival, som blandt andet fortæller om deres arbejde med strategisk udvikling af musikprogram- og profil. Det vil hun gøre sammen med Jens Ole Hvid Amstrup og MC Hansen fra Maskinhallen. Vi har talt med Iben Stubgaard om, hvad der er i vente for deltagerne.
Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?
Jeg har været sekretariatsleder i Alive Festival siden oktober 2020 med ansvar for økonomi, funding, frivillighed og HR. Jeg kalder ofte mig selv lidt af en overbliks-blæksprutte, da mine opgaver er mangeartet og meget forskellige, da vi er en mindre organisation. Før det har jeg bl.a. været ansat som frivilligkoordinator hos Heartland Festival og Strøm, så jeg kommer hovedsageligt med en baggrund som passioneret kulturskaber med frivilligheden for øje.
Du holder oplæg om strategisk udvikling af musikprogram og -profil. Kan du sætte lidt flere ord på, hvad der er i vente for deltagerne?
En fortælling om kærligheden til Thy, til naturen, til de lokale, til de tilrejsende, til kulturen og, hvordan alle disse ting kan sameksistere i Alive Festival. Derudover vil vi gerne tale med de fremmødte om, hvordan det kan give mening at have en strategisk profil lignende Alive Festivals. Vi vil gerne dele ud af erfaringer – og også gerne selv modtage inputs. Jeg håber på en spændende og deltagende dialog mellem oplæg og de fremmødte, da netop dette emne er meget grundlæggende for bl.a. Alive Festivals eksistens.
I har selv været meget aktive hos Alive Festival ift. at bruge lokalmiljøet og søsætte en masse initiativer hos jer. Kan du fortælle lidt om jeres arbejde i den forbindelse?
Alive Festival er opstået i en kærlighed til Thy og til lokalområdet, så det ligger helt grundlæggende i festivalens eksistens at arbejde med og bruge lokalmiljøet. Vores programben “udflugter” er der, hvor det i allerhøjeste grad kommer til udtryk når vi inviterer vores festivalgæster ud og opleve naturen i Thy under festivalen på bl.a. surfskole, sanketure o. lign.
Hvad har I fået ud af at tænke i de baner?
En festival som har hjertet et meget bestemt sted – og det kan jeg altså sige uden selv at være fra Thy. Fordi Thy er så gennemborende et element i festivalen, så kommer man automatisk også til at holde af området og folkene på en helt speciel måde. Det giver et fantastisk sammenspil mellem de lokale og de tilrejsende, når vi skaber nye møder på tværs. Det får vi utrolig meget læring ud af – og ikke mindst nye fællesskaber.
Hvad kræver det at tage hul på en strategisk udvikling af ens musikprogram- og profil, hvis man gerne vil gentænke den del ift. sin målgruppe?
At man ved hvad formålet er, og hvorfor man gør det. For Alive Festival giver det mening fordi vi vil Thy – og Thy vil os. Man skal finde sit formål, og skabe et fællesskab omkring det. Det er vigtigt at det giver mening, og at flere kan se sig selv i det inden man udruller det. Det findes der sikkert en masse akademiske værktøjer til når det kommer til selve processen og udviklingen, men jeg synes det vigtigste er at man kan mærke det i maven, at ens spillested/festival har noget særligt på hjerte, som flere kan relatere til, og som der kan skabes et fællesskab omkring, f.eks. den egn stedet er knyttet til som det ses i Alive Festival.
Læs mere og tilmeld dig Dansk Lives Efterårsseminar 2023 her.
Sidste frist for tilmelding er den 15. september.
Se også Dansk Lives andre arrangementer her.
Dansk Lives Efterårsseminar 2023 præsenteres i samarbejde med Ticketmaster.
Dansk Lives Efterårsseminar er for medlemmer af Dansk Live.