Dansk Lives Årsmøde: Moderne kulturhus i historiske rammer

11. januar 2024
Dansk Lives Årsmøde: Moderne kulturhus i historiske rammer

Foto: Knud Mortensen

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling finder i år sted i Svendborg den 15.-16. marts i samarbejde med bl.a. Borgerforeningen Svendborg Teater. I dette interview med direktør Claus Bjerregaard kan du lære det sydfynske teater og koncertsted bedre at kende.

Læs mere om Dansk Lives Årsmåde og tilmeld dig her

Borgerforeningen Svendborg Teater præsenterer sig selv som et moderne kulturhus i historiske rammer, hvor publikum kan opleve alt fra koncerter og foredrag til stand-up og teater i husets fire sale – heriblandt den stemningsfulde Guldsalen, der kan rumme 550 stående tilskuere, og Teatersalen, der har en kapacitet til 444 gæster, fordelt på tre niveauer.

I anledning af at de lægger hus til dele af Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling har vi taget en snak med direktør Claus Bjerregaard om, hvad for en størrelse Borgerforeningen Svendborg Teater er.

Hvis du skal præsentere Borgerforeningen Svendborg Teater med tre ord, hvilke vil du så vælge?

– Alsidig, populær og hyggelig atmosfære. Borgerforeningen Svendborg Teater præsenterer årligt mere end 180 kulturoplevelser, der rammer bredt og tiltrækker et meget blandet publikum. Herudover afvikler vi mere end 250 møde- og konferencedage årligt. Vi er et populært kulturhus, og vores arrangementer tiltrækker mere end 25.000 årlige gæster i alle aldersgrupper.

Hvordan vil du beskrive jeres musikprofil?

– Vores musikprofil er bred. 75 % er forankret i en profil, der rammer et købestærkt publikum i aldersgruppen 30-60 år. 25 % af programmet er rettet imod et yngre publikum med navne som Tessa, Pil, Guldimund og Aksglæde.

Hvordan arbejder I med at forankre teatret lokalt i Svendborg?

– Borgerforeningen Svendborg Teater er Sydfyns største indendørs spillested, og det skaber en naturlig forankring. Publikum er beviste om, at de skal søge imod os. Vores Teatersal er ekstra eksponeret igennem vores lokale teaterforening, der præsenterer folkeligt teater.

Hvad glæder du dig særligt til ifm. Årsmøde og generalforsamling?

– Vi er glade for endnu engang at være involveret i afholdelsen af Dansk Lives årsmøde og generalforsamling. Det er altid rart at få netværket og kollegaer ind i huset, og vi ser frem til nogle gode dage samme med alle deltagerne.

Dansk Lives Årsmøde præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.

Læs også

Se mere ikon