Dansk Live på SPOT Festival

6. maj 2019
Dansk Live på SPOT Festival

I weekenden var Dansk Live på SPOT Festival, hvor programmet blandt andet stod på paneldebatter, livemusik og heldagsseminaret, Musik og Eventkultur i Danmark. Se højdepunkterne her.

Hvert år i starten af maj inviterer SPOT Festival til en række koncerter og paneldebatter. I den forbindelse er musikaktører og musikere fra hele landet at finde i Århus heriblandt også Dansk Lives sekretariat og bestyrelse. Det gav anledning til blandt andet at diskutere diversitet i musikbranchen, nye liveaktører og spillestedsstøtte på heldagsseminaret, Musik og Eventkultur. Der var naturligvis også en masse spændende livemusik på programmet, og mulighed for at hilse på medlemmer af Dansk Live.

Heldagsseminar: Musik og Eventkultur

Paneldebat: Strategier mod en mere mangfoldig musikbranche

Dansk Live tog hul på dagens program med paneldebatten, Strategier mod en mere mangfoldig musikbranche. Her fortalte paneldeltagerne om fordelene ved at tænke mangfoldighed ind i en organisation, men også de barrierer man kan møde undervejs.

Eksempler på nogle af de positive resultater af paneldeltagernes arbejde med diversitet var højnet kreativitet, stigning i antal publikummer og bredere målgruppe. Samtidig blev der delt konkrete idéer til indsatser for mangfoldighed, der er blevet implementeret hos en række danske virksomheder. Blandt eksemplerne var tiltag som mentorforløb til nydanskere, realistisk målsætning og en bevidst mangfoldig repræsentation i kommunikationsstrategier.

I panelet var Cecilie Nørgaard, køns- og uddannelsesociolog og direktør i Mangfold, Piet Breinholm, spillestedsleder for Alice, Audrey Townsend, Tuborgfondet og Poul-Henrik Jensen, næstformand for Tønder Festival. Debatten blev modereret af Alexander Rasten, der er projektleder i Dansk Live.

Paneldebat: De nye kulturproducenter og arrangører

Herefter var det tid til at høre nye koncertarrangører dele erfaringer fra deres arbejde på nye festivaler i Danmark i paneldebatten, De nye kulturproducenter og arrangører. Her blev især vigtigheden af samarbejde mellem kommune og koncertarrangører fremhævet. Der var dog også tid til at rose blandt andet de store festivaler for deres velvilje til at dele deres viden med de nye arrangører.

I panelet sad Marc Facchini fra Midsommer Festival, Mille Møller Nielsen, leder af frivilligdivisionen hos Alive Festival, Tilde H. Byrielsen, Kvinder i Musik og Jonas Pors fra AvernaX. Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, var moderator.
Paneldebat: Spillestedsstøtten – musik eller mursten?

Efter frokost var det tid til at diskutere spillestedsstøtten i paneldebatten, Spillestedsstøtten – musik eller mursten? I panelet var der bred enighed om, at støtten er vigtig for liveaktørernes videre udvikling, men at støttemodellen bør moderniseres. Blandt publikum var blandt andet kommuner, musikinstitutioner og musikaktører, og det gav rig mulighed for efterfølgende at skabe en spændende debat.

I panelet sad Esben Marcher, Anne Tvinge, CEO hos Low Fi Concerts, Jesper Majdall, direktør hos Bremen Teater og Hotel Cecil, Rikke Andersen, spillestedsleder og booker for Fermaten, og som moderator var Ronnie Hansen, direktør for Sports practice nordic, Burson Cohn & Wolfe.

Seminaret sluttede af med dagens sidste to paneldebatter, Hvor skabes der stærke musikmiljøer i de mindre byer? og Kommunale eventstrategier – giver det mening? Paneldebatterne stillede skarpt på musikaktørernes og kommunernes arbejde med kultur i lokalområderne.

Medlemshygge på Godsbanen

Medlemshygge på Godsbanen

Mellem debatter og livemusik tog medlemmer og sekretariat sig en pause for at mødes i Spiselauget på Godsbanen. Her var der mulighed for at hilse på nye ansigter og gense de velkendte, inden det atter var tid til at bryde op og gå på opdagelse i aftenens store koncertprogram.

I løbet af weekenden var der også mulighed for at fange to medlemmer af Dansk Lives bestyrelse til en snak om, hvad deres arbejde har af betydning for deres lokalområde. Her talte vi blandt andet med Jens Ole Hvid Amstrup fra Det Musiske Hus i Frederikshavn om Lydkanten, et karriereforløb for nordjyske musikere. Der blev også tid til at tale om, hvorfor Det Musiske Hus og Arena Nord er blevet et trækplaster for Frederikshavn. Også Anne Thorø Nielsen fra Studenterhus Aarhus fandt tid til en snak, hvor hun blandt andet fortalte om Studenterhus Aarhus’ bidrag til studenterlivet i Århus, samt deres store arbejde med frivillige. Begge interviews vil snart være tilgængelige.

SPOT Festival bød på lærerige paneldebatter, gode samtaler og ikke mindst en række veloplagte artister. Vi takker for en god SPOT Festival og ser frem til næste år.