Dansk Live arrangerer paneldebatter og koncerter på Folkemødet 2022

2. juni 2022
Dansk Live arrangerer paneldebatter og koncerter på Folkemødet 2022

Dansk Live arrangerer paneldebatter og koncerter på hele tre scener fredag den 17. juni under Folkemødet. Fokus vil blandt andet være udvikling i musik- og lokalmiljøet, fællesskab og frivillighed og kulturerhvervet som arbejdsmarked.

På Gæsten sætter Dansk Live fokus på festivalerne med en række paneldebatter og livemusik. Her kommer repræsentanter fra politik og kulturliv til at diskutere alt fra festivaler som motor for udvikling i musik- og lokalmiljøet, fællesskab og frivillighed og kulturerhvervet som arbejdsmarked.

På Kulturens Plads kan du få en introduktion til Restage, Dansk Lives samarbejde med Mino Danmark, der har fokus på øget minoritetsetnisk repræsentation i den danske musikbranche. Der vil også blive sat fokus på kulturlivets blinde vinkler.

Du kan også blive klogere på Restage i Politikens Hus, der her sætter fokus på diskrimination i nattelivet

GÆSTEN – fredag

14.00: Festivaler som motor for udvikling

Publikum elsker de danske festivaler, men festivalerne er mere end koncerter, camping og fadøl. For både festivalernes lokalmiljø og det samlede danske musikliv har festivalerne en enorm betydning. Flere af landets festivaler har med konkrete initiativer engageret sig i udviklingen af både det lokale og det nationale musikliv, men hvordan sikrer vi, at festivalerne også efter corona er engagerede i en bæredygtig udvikling af lokalmiljøer og musikliv

Panel: Charlotte Broman Mølbæk, Kulturordfører for SF, Anders Wahrén programchef for Roskilde Festival og Mette Bossen Linnet, formand for Tønder Festival og medlem af byrådet i Tønder Kommune.

16.00: Festivaler, fællesskab og frivillige.

Hver femte dansker deltager i landets festivaler. Hvert år sikrer mange tusind frivilliges engagement gode oplevelser for de mange gæster. To års aflysninger har dog udfordret de danske festivaler. Mange festivaler er økonomisk udfordrede, men også det frivillige engagement lider efter to års aflysninger. Hvad er udfordringerne lige nu og hvordan løses de?

Panel: Jan E. Jørgensen kulturordfører for Venstre, Henrik Ib Jørgensen Direktør for Muskelsvindfonden der står bag GRØN og Signe Lopdrup Direktør for Roskilde Festival.

17.00 Visioner for fremtidens arbejdsmarked i kulturerhvervet.

Corona-krisen ramte det hjemlige musik- og kulturliv hårdt. Både musikere og de mange freelancere i branchen blev hårdt ramt af de mange aflysninger, men krisen skabte også opmærksomhed omkring andre udfordringer på området; de mange løse arbejdsforhold, skævvridninger imellem kulturarbejdere og andre medarbejdergrupper mv.

Panelet drøfter hvordan fremtidens arbejdsmarked på musik- og kulturområdet bør indrettes og hvad der står i vejen for at nå det ønskede.

Panel: Sara Indrio, Forperson Dansk Artist Forbund, Lene Vive, Program- og udviklingschef for spillestedet VEGA, Michael Folmer Wessman Chefkonsulent i Dansk Erhverv.

18.30 Goss spiller koncert (akustisk)

“En af de mest spændende popkunstnere i Danmark”. Sådan har Soundvenue beskrevet Mads Damsgaard Kristiansen, der gemmer sig bag aliaset Goss. Goss er siden sin begyndelse i 2017 blevet et af de mest ombejlede navne herhjemme med sin både vilde og organiske popmusik og har udover at spille koncerter på festivaler som Roskilde Festival og Heartland, også turneret internationalt med den prisbelønnede britiske producer, Mura Masa. Goss er lige nu aktuel med sin nye single, ‘Ocean’, der følger op på nummeret ‘Mad Man’, der blev P3s Uundgåelige.

21.00 Katinka Band spiller koncert

Det anmelderroste danske band med sanger, komponist og sangskriver, Katinka Bjerregaard i front, er lige nu aktuelle med deres tredje album, Ekstremsport, der høstede hele fem stjerner i Gaffa og Jyllands-Posten, og været på turné rundt i landet siden udgivelsen. Til efteråret tager bandet hul på endnu en turné, men inden da lægger de vejen forbi Folkemødet, når de giver koncert på Gæsten. Katinka Band har med deres poetiske og ærlige popmusik både vundet Karrierekanonen i 2015, en Steppeulv i kategorien ‘Årets håb’ i 2017 og Carl Prisen i kategorien ‘Årets komponist – pop’ i 2018. Udover Katinka Bjerregaard, består Katinka Band af guitarist og producer, Simon Ask, korsanger, Marie Hageltorn Christiansen og trommeslager, Tobias Rye Adomat.

KULTURENS PLADS – fredag

12.30-13.30 Restage

Introduktion til ny indsats for øget minoritetsetnisk repræsentation i den danske musikbranche. I samarbejde med Mino Danmark.

14.14-15.15 Restage

Kulturlivets blinde vinkler. I samarbejde med Mino Danmark.

POLTIKENS HUS – fredag

11.00-11.45 Restage

Diskrimination i nattelivet. I samarbejde med Mino Danmark

Læs mere om programmet på Folkemødet 2022.