Bredt flertal i Folketinget sikrer hurtig hjælp til livearrangørerne

19. december 2021
Bredt flertal i Folketinget sikrer hurtig hjælp til livearrangørerne

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Jens Honoré

Sent i går aftes kunne Kulturministeriet i en pressemeddelelse meddele, at regeringen, Venstre, DF, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet er blevet enige om at genåbne en række kompensationsordninger. Meldingen glæder Dansk Live.

Regeringen, Venstre, DF, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet er blevet enige om at genåbne en række kompensationsordninger. Samtidig sikrer aftalen mulighed for at få dækning for udgifter til artisthonorarer. Det melder Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt de genåbnede kompensationsordninger er Arrangørordningen, ordningen til “mindre spillesteder”, der udvides til andre kulturområder, samt en kunstnerettet kompensationsordning til særligt sæsonafhængige kunstnere.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen udtaler i pressemeddelelsen:

”Jeg er meget glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier meget hurtigt er blevet enige om at sikre kompensation til kulturlivet. Det er helt afgørende, at vi i en svær tid skaber tryghed og støtter op om vores kultur- og idrætsliv. Vi sikrer bl.a. hjælp til kulturinstitutioner, der må aflyse eller udskyde en produktion på grund af restriktionerne. Som noget helt nyt gør vi det muligt for arrangørerne at fastholde deres kontrakter med kunstnerne. Det vil sikre kunstnerne en bedre dækning for aflyste arrangementer.”

Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, glæder sig over aftalen:

“Efter omstændighederne er det en god aftale. Ordførerne og ministeren har været meget opsøgende i dialogen omkring aftalen, og vi oplever, at de virkelig har lyttet til os. Det sætter vi rigtig stor pris på”, siger han.

De genåbnede kompensationsordninger er gældende fra den 19. december.

Læs mere om kompensationsordningerne her.