Dansk Live: Basal betalingskonto er godt nyt for mindre koncertarrangører

30. november 2023
Dansk Live: Basal betalingskonto er godt nyt for mindre koncertarrangører

Regeringen har annonceret en ny lovgivning, der skal gøre det lettere for foreninger, der fx driver festivaler eller arrangerer koncerter, at åbne en bankkonto.

Som en del af arbejdet med at lette foreningslivet for bureaukratiske, administrative og økonomiske byrder vil regeringen med ny lovgivning styrke foreningers mulighed for at få en – med deres egne ord – “basal betalingskonto”. Det er godt nyt for livebranchens mindre aktører.

”Det er et vigtigt skridt på vejen mod mindre bøvl for de mindste koncert- og festivalarrangører. Nem adgang til en bankkonto løser selvfølgelig ikke alle udfordringer, men det kan sikre, at gode ideer ikke bliver bremset af, at man ikke kan oprette en bankkonto, og forhåbentlig også sikre, at de mindre arrangører får færre administrative opgaver i forhold til deres bankforretninger”, siger Esben Marcher, direktør i Dansk Live.

Dansk Live håber på en bredere indsats

Ved at gøre det nemmere at oprette en konto vil regeringen styrke rammerne for frivilligheden og lokale ildsjæle – og det er netop de lokale, frivillige ildsjæle, der driver mange danske festivaler og mindre koncertsteder. 

Håbet fra Dansk Lives side er, at tiltaget bliver fulgt op af en bredere indsats. Esben Marcher udtrykker det således:

”Mange koncert- og festivalarrangører oplever, at opgaverne omkring byggesager, brandgodkendelser og forskellige tilladelser bliver større og større. Derfor efterlyser vi helt generelt forenklede regler for arrangørerne bag midlertidige begivenheder. Kulturministeriet er blevet ansvarlig for regeringens arbejde på området, og vi håber i den kommende tid at  se flere tiltag, der kan fjerne de bureaukratiske benspænd, som tynger området.”

Læs mere om basal betalingskonto her