Volue modtager tilgængelighedspris

Cover på hjemmeside

Torsdag d. 8/10 overrakte Bevica Fonden deres årlige tilgængelighedspris til Volue-projektet, der hører under Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH). Overrækkelsen fandt sted i Handicaporganisationernes Hus, verdens mest tilgængelige kontorhus.

Projektet har til formål at skabe bedre tilgængelighed på Danmarks spillesteder og festivaler. I forlængelse heraf har Volue besøgt udvalgte spillesteder og festivaler med henblik på at indsamle data og på baggrund heraf forbedre tilgængeligheden.

Dansk Live har været sparringspartner på projektet og vil efter årsskiftet løfte projektet videre i Dansk Live regi.

Vi glæder os til at føre det store stykke arbejde, som Volue har lavet, videre.

Foto: Irina Boersma

 

Fakta om Volue:

Volue hjælper danske spillesteder og festivaler til at udarbejde en handicappolitik og forbedre adgangen og mulighederne for publikummer med handicap. Projektet tager udgangspunkt i specifikke problemstillinger hos det enkelte spillested eller den enkelte festival og tilbyder mystery shopping og workshops for spillestedet eller festivalens medarbejdere og frivillige.

Volue arbejder ud fra en kvalitetsramme, der bygger på en grundtanke om, at tilgængelighed for publikummer med handicap ikke kun handler om tekniske løsninger og fysisk indretning. Det er i høj grad også et spørgsmål om kommunikation og information til og med publikum samt udvikling af personaleprocedurer.

Volue er støttet af Fonden Roskilde Festival, Muskelsvindsfonden og Realdania.

Læs mere her.


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder