STOR OPBAKNING TIL FORSLAG OM BYLIVSBORGMESTER

isabelrahbek

Dansk Live bragte i november 2016 et forslag om en bylivsborgmester i København og andre større byer, som kan bidrage til at udvikle og bevare en levende by, med plads til musik, koncerter, festivaler og andre kulturbegivenheder i byen.
En bylivsborgmester-funktion, ville kunne gøre processen for arrangører smidigere, og man vel lettere kunne lokalisere eksempelvis klager og finde gode løsninger for borgerne.

“Dansk Live foreslår, at kommunen samarbejder med byens aktører om at etablere den her funktion på tværs af natteliv, kulturliv, Kultur- og Fritidsforvaltning og Teknik- og Miljøforvaltning. Bylivsborgmesteren skal tale både forvaltningens og branchens sprog, og gennem kreativ tænkning bygge bro over de udfordringer, der kan følge med skabelse af den levende storby, så både borgere og byliv, turisme og erhverv trives i’byens puls’. Vi mener, at én faglig stærk indgang til kommunen samlet i én talsperson for kultur- og nattelivet er positivt hele vejen rundt: for borgere, for byudvikling, for arrangører og for kulturen”.

Ideen har vakt genklang og således vil De Radikale Venstre bringe forslaget til afstemning i Københavns Borgerrepræsentations Kultur- og Fritidsudvalgs møde torsdag den 26. januar.

Også organisationen DRC har været på banen med forslaget om en nattelivsborgmester. Sammen håber de to organisationer, at forslaget vil blive imødekommet.

LÆS pressemeddelelse HEROpbakning til radikalt forslag om bylivsborgmester” udsendt onsdag den 25. januar.

 

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder