Spil Dansk for 12. gang

Spil Dansk Dagen 2012

Torsdag den 25. oktober fejres Spil Dansk Dagen for 12. gang, hvor en lang række organisationer og spillesteder spiller og hylder dansk musik. Det foregår over hele landet, og man kan høre dansk produceret musik både live og på en lang række radiostationer.

Spil Dansk Dagen satte sidste år igen rekord i antallet af tilmeldte arrangementer, og med tidens eksplosive interesse for dansk musik, forventes festdagen i år også at blive kæmpestor.

Spil Dansk Dagen er vokset så voldsomt i årenes løb, at det nu kan kaldes Danmarks største musikbegivenhed. I 2011 blev det til hele 1232 arrangementer landet over, hvilket var ny rekord.

Traditionen tro er et af de tidligste arrangementer den landsdækkende fællessang, som i år ledes af Anne Dorte Michelsen og Stig Rossen. Alle kan synge med, når de rød/hvide- toner transmitteres på DR P4 kl. 11:03-11:30 – direkte fra Musikteatret i Vejle. Sidste år var 195 danske skoler tilmeldt fællessangen.

Dagen fortsætter med livemusik i alle genrer og overalt i landet. Det foregår på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker m.m. Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.

Mere om Spil Dansk Dagen: www.spildansk.dk

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder