Repræsentation og muligheder bidrager til diversitet: recap fra morgenmøde

girls_are_awesome__mg_3323

Fredag den 4. november var Lydens Hus og Dansk Live fyldt til bristepunktet. De morgenfriske var stået tidligt op, for at høre om og bidrage til debatten om diversitet i musikbranchen. Omkring 100 mennesker fyldte stole og vindueskarme, mens de fik varmen, en croissant og en kop kaffe.

Morgenmødet var det første i en række, som de fem musikorganisationer Dansk Live, DMF, Dansk Musiker Forbund, JazzDanmark og Gramex står bag. Møderne afvikles sideløbende med en undersøgelse af kønsbalancen i den danske musikbranche.

Denne fredag, var den globale, kreative platform Girls Are Awesome som fremhæver talentfulde kvinder og piger i kreative erhverv var inviteret til at fortælle om deres arbejde og debattere med publikum.

girls_are_awesome__mg_3302

Polina Backlakova, editor på Girls Are Awesome (GAA) sitet, fortalte om værdierne bag, som er at de bestræber sig på at være inkluderende: målgruppen for GAA er lige så meget mænd som kvinder, og indholdet – eksempelvis artikler, film og events – produceres af begge køn. Men GAA bringer udelukkende inspirerende historier – og udelukkende om kvinder.


girls_are_awesome__mg_3314

Communitiet og teamet som står for indhold til sitet (fotografer, skribenter, kunstnere mv.) “lever” Girls Are Awesome, fortalte Polina:
“GAA live and breathe the subcultures and communities in our work. We talk about: tech, sport, music, art, style”.

Polina er desuden af den opfattelse, at der sker forandringer på området i forhold til kvinder i musik.

”Vi vil skabe opmærksomhed om, hvordan det er at være kvinde i musikbranchen, og ændre ”tone of voice”. Kvinder har altid været kreative, Girls Are Awesome er blot en platform, der sætter fokus på det, og normaliserer det ved at vise det,” siger Polina Bachlakova:

“The culture around the conversation is changing.
It’s no longer about ‘being a woman in music’. It’s about being in music, period”.

På spørgsmålet om, hvordan man kan bidrage til mere diversitet i musikbranchen, om det er bedre at vise end at tale, svarede Polina, at for dem, er det en vekslen mellem light og heavy, mellem fx. kantede og sjove historier og kritiske, dybdeborende reportager.

Vi tager følgende key learnings med fra mødet: repræsentation skaber genkendelse – med rollemodeller, kan man bedre identificere sig med en given position i branchen.

LÆS MERE: http://girlsareawesome.com


Om diversitet i musikbranchen

Sammen sætter Dansk Musiker Forbund, Dansk Live, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Gramex fokus på diversitet i musikbranchen blandt andet med en række morgenmøder. Første gang var med Girls Are Awesome den 4. november. Næste gang er hos JazzDanmark den 2. december. Møderne er åbne for alle.

LÆS MERE og tilmeld dig her (Facebookevent)

Morgenmøderne er kl. 8.30 – 9.30 den første fredag i måneden i det næste halve år:

  • Fredag den 4. november, Dansk Live
  • Fredag den 2. december, JazzDanmark
  • Fredag den 6. januar, Dansk Artist Forbund
  • Fredag den 3. februar, Dansk Musiker Forbund
  • Fredag den 3. marts, Gramex

Du kan også deltage i debatten og følge med i nye tiltag på Facebook via denne gruppe, der knytter sig til de fem musikorganisationers (DMF, Dansk Live, DAF, JazzDanmark og Gramex) arbejde med køn og diversitet i musikbranchen.

 

Foto: Girls Are Awesome. Nicolas Dalby.

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder