Hvorfor skal vi bevare netværks- og genrespillestederne? Del 2

12. oktober 2023

Spotify Podcasts

10 af landets spillesteder kan i dag kalde sig et netværks- og genrespillested. Det er en ordning, der er sat i verden for at styrke vækstlaget i det danske musikliv, løfte nicherne og de smalle genrer og udvikle nye koncertformater på tværs af kommunegrænser – bare for at nævne nogle stykker.

Netværks- og genrespillestederne har med andre ord kæmpe værdi for både arrangørerne, de nye talenter i dansk musik som repræsenterer de smallere genrer og det publikum, der måske ikke lige har et spille- eller koncertsted rundt om hjørnet.

Ordningen, der blev indført på forsøgsbasis i 2022, står dog til at udløbe næste år, og lige nu ligger beslutningen om, hvorvidt ordningen skal videreføres, hos politikerne.

I dette andet afsnit af vores særfokus på netværks- og genrespillesteder taler vi med Culture Box, der ligger i København. Culture Box arbejder særligt med genreudvikling og understøttelse af det elektroniske miljø og nye talenter på den scene både i København men også andre steder i landet.

Måden Culture Box  arbejder på som netværks- og genrespillested er blot en af flere måder, som spillestederne arbejder på i den her ordning. Andre har mere fokus på udvikling af koncertformater, samarbejde på tværs af kommunerne eller publikumsudvikling. Derfor finder du også et afsnit om spillesteder Harders, som også er et af de ti udpegede netværks- og genrespillesteder.