Hvorfor skal vi bevare netværks- og genrespillestederne? Del 1

12. oktober 2023

Spotify Podcasts

10 af landets spillesteder kan i dag kalde sig et netværks- og genrespillested. Det er en ordning, der er sat i verden for at styrke vækstlaget i det danske musikliv, løfte nicherne og de smalle genrer og udvikle nye koncertformater på tværs af kommunegrænser – bare for at nævne nogle stykker.

Netværks- og genrespillestederne har med andre ord kæmpe værdi for både arrangørerne, de nye talenter i dansk musik som repræsenterer de smallere genrer og det publikum, der måske ikke lige har et spille- eller koncertsted rundt om hjørnet.

Ordningen, der blev indført på forsøgsbasis i 2022, står dog til at udløbe næste år, og lige nu ligger beslutningen om, hvorvidt ordningen skal videreføres, hos politikerne.

I den forbindelse har vi været på besøg på spillestedet Harder’s i Svendborg, der er et af de ti udpegede netværks- og genrespillesteder. Udover de mange aktiviteter, der er på selve spillestedet Harders, har spillestedet også stort fokus på samarbejde med andre arrangører på tværs af kommunerne. Og inden vi tager hul på den snak, er det vigtigt at sige, at måden  Harder’s arbejder som netværks- og genrespillested blot er en ud af flere måder, som spillestederne arbejder på i den her ordning. Andre spillesteder,har fx mere fokus på udvikling af koncertformater, genrearbejde eller publikumsudvikling. Derfor finder du også en fortsættelse af det her afsnit, hvor vi taler med Culture Box, som er et andet af de ti udpegede spillesteder.