Pavillonen i Grenå: 110 år og still going strong

pavillonen570px

Pavillonen i Grenå kan fejre 110 års fødselsdag, og er med ny ombygning klar til endnu flere oplevelser i udkanten af Danmark.

Pavillonen i Grenå blev bygget i 1902 og har derfor netop haft 110 års fødselsdag. Ikke mange spillesteder, har været den skæbne forundt, at bestå så længe i samme historiske og stemningsfyldte lokaler og på samme adresse, hvor udkantsområdet er blevet beriget med masser af musikoplevelser gennem tiden.

”Den gamle dame” har gennemlevet mange prøvelser i årenes løb fra forsamlingshus og juletræsfester over, Ib Rock Jensens første optræden i Jylland i 50’erne, Pigtrådsballer i 60’erne. Nogle af de første optrædener, med senere legendariske bands, som Gnags, Kliche, Malurt, Tv2 m.fl. i 80’erne. Forvandlingen til Kulturhus med ny stor sal i 90’erne. Og er i dag højt kørende med nogle af tidens største kunstnere, der beriger udkanten sammen med en yngre profil med navne som Falluah, Flødeklininkken, Ginger Ninja, som alle er med til at føre Pavillonen videre de næste mange år og ud i fremtiden.

En netop færdig ombygning har løftet scenen i Centersalen og gjort den up to date og tidssvarende med helt ny standard, hvor scenen er blevet dobbelt så stor, 14 nye træk i loftet der kan bære i alt ca. 5 tons, nye indlæsnings forhold til scenen, forbedret akustik, nyt strøm, nye bagscene lokaler i to etager og ikke mindst nyt teknisk isenkram med L’ acoustic front PA og monitor og yamaha mixer.

En ombygning der perfekt afrunder en 110 års fødselsdag og en super satsning af Norddjurs kommune i en krisetid, der får kulturen til at pege ind i fremtiden – … 110 år, up to date og på vej mod fremtiden ….

Links:
Hjemmeside
Pavillonen på Facebook

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder