Vershuset: 50 år med frivillighed og trofaste medlemmer

29. marts 2023
Vershuset: 50 år med frivillighed og trofaste medlemmer

Steen Aggerlin, formand for Vershuset

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling foregår den 21.-22. april i Næstved. En by, der i den grad har bevist, at den vil musikken og kulturen – og ikke mindst Vershuset. Det fortæller Steen Aggerlin, der er formand for det hundrede procent frivilligt drevne spillested, og han mener, at Kommunens store interesse for musiklivet er en nøglefaktor for Vershusets mangeårige succes.

Midt i Næstved by ligger en af Danmarks største musikforeninger. Med omkring 4.000 medlemmer er ‘Spillestedet Vershuset’ igennem 50 år lykkedes med at skabe et populært rum for både etableret og ny rytmisk musik. 

Vi har spurgt Steen Aggerlin, formand for foreningen, hvordan man som et hundrede procent frivilligt drevet spillested stadig formår at tiltrække nogle af landets største danske navne. Og ikke mindst hørt ham, hvad han mener, der gør Næstved til en helt særlig by at være spillested i:

Hvad er Næstveds største styrke som musikby?

Som jeg ser det, er den største styrke nok Næstved Kommune, som gennem mange år har haft interesse i og villighed til at stille økonomiske ressourcer til rådighed for musiklivet i det omfang, som faktisk er tilfældet. Jeg repræsenterer Spillestedet Vershuset, og der skal ikke herske tvivl om, at vi uden støtten fra Kommunen ikke ville have mulighed for at præsentere musikprogrammer på det niveau – både kvalitativt og kvantitativt – som vi gør.

Hvad ville du ønske flere vidste om Næstved?

Hvor meget Kulturen fylder overalt i byen – og ikke kun Musiklivet, men hele kulturlivet. For mange år tilbage i tiden, hørte man ofte omtalen af Næstved, som værende en “død” by. Byens dagblad “Næstved Tidende” blev hånligt kaldt “Ko-og-Stald-Tidende”. Skulle nogen have den oplevelse af byen i “nutiden”, tager de helt fejl, eller må være blinde, døve eller helt uinteresseret i, hvad kultur er.

Hvordan skiller I jer ud som koncertsted?

Vershuset virker udelukkende gennem frivillig arbejdskraft. Der er ikke en eneste lønnet medarbejder (heller ikke formanden). Alligevel har vi et program, som sagtens kan måle sig med programmer fra spillesteder med helt eller delvist lønnet personale. 

Hvilket projekt eller indsats hos jer er du allermest stolt af?

Vershuset har været en del af Næstveds Musikliv gennem rigtigt mange år – vi fylder 50 år til efteråret. 

Jeg kan godt føle en vis stolthed ved også at have haft store navne – såvel danske som udenlandske – på programmet gennem alle årene. Næsten alle store danske navne har i løbet af deres karriere været forbi Vershuset. Lucas Graham, Aqua, Voldbeat, Chris Minh Doky, Joan Armatrading, Dizzy Mizz Lizzy, The Sandmen, Sort Sol, Moonjam, Sanne Salomonsen, TV2, Bamses Venner, Big Fat Snake, Minds Of 99, Saveus, Peter Belli, Lis Sørensen, Poul Krebs, Georgia Satellites, Gnags, Kim Larsen, Disneyland After Dark. Der er næsten ingen ende. 

D-A-D besøgte Vershuset i vores tilholdssted med plads til 350 stående gæster på deres 30-års jubilæumstur, hvor de besøgte en stor del af de spillesteder, som havde taget imod dem, da de var nystartede og ukendte. Sidstnævnte kunne mange af dagens store navne godt lære noget af. Det var sgu’ en stor aften for et spillested som Vershuset at se D-A-D på stedets lille scene.

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling finder sted den 21. og 22. april i Næstved. 

Læs mere og tilmeld dig her.

Husk sidste frist for tilmelding er den 4. april. 

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling er for medlemmer af Dansk Live.

Dansk Lives Årsmøde præsenteres i samarbejde med Ticketmaster.