Vaccinationsplan bringer håb, men kalder på en genåbningsplan

8. januar 2021
Vaccinationsplan bringer håb, men kalder på en genåbningsplan

Den nye vaccinationsplan, der indikerer, at alle voksne borgere er vaccineret d. 27. juni 2021, bringer håb for sommerens arrangementer. Men der er fortsat alt for mange ubekendte for livebranchen, der efterlyser en klar genåbningsplan.

I fredags blev sundhedsmyndighedernes vaccinationsplan præsenteret, hvor det forventes, at alle voksne borgere, der kan og vil vaccineres, er vaccineret inden udgangen af juni.
Sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher, ser den nye vaccinationsplan som et positivt og meget vigtigt skridt på vejen mod genåbning, men savner konkrete planer – også for de kommende måneder:

”Vaccineplanen giver i den grad lys for enden af corona-tunnellen, men alt for meget står stadig hen i det uvisse, og vi savner konkrete planer for genåbning og ikke mindst viden om, hvordan vi gør indtil d. 27. juni. Vi har brug for hurtigst muligt at kunne finde nogle fælles løsninger med myndighederne.”

Vacciner kan ikke stå alene

I forbindelse med vaccinationsplanerne arbejder myndighederne på at udvikle et såkaldt vaccinepas, så man ved deltagelse til større arrangementer kan fremvise, at man er blevet vaccineret. Ideen er, ifølge Esben Marcher god, men kan ikke stå alene.

”Vi drømmer om en bredere løsning, der kan vise, at man enten er blevet vaccineret, har antistoffer i blodet eller en negativ test. Det er vigtigt, at vaccinerne ikke er det eneste, vi sætter vores lid til. Der er trods alt mange, der ikke kan blive vaccineret – og så er der altså stadig meget lang tid til 27. juni.”