Tidligere formand for Dansk Live, Poul Martin Bonde, er død

26. august 2020
Tidligere formand for Dansk Live, Poul Martin Bonde, er død

Poul Martin Bonde taler til Dansk Lives Årsmøde i 2018 på Tobakken i Esbjerg.

Poul Martin Bonde, formand og talsmand for Skanderborg Festivalklub er død og det danske musikliv har mistet en varm, vellidt og samlende figur.

Poul Martin har nået meget i det liv, der desværre sluttede alt for tidligt. I hans unge år var han bl.a. forsanger i flere punk- og rockbands, ligesom han var med til at stifte og skrive for musikmagasinet GAFFA for siden at lave radio og tv hos DR i Aarhus.

Senere var han central i udviklingen af den danske musik igennem 90’erne, hvor han opdagede og udgav mange af de bands og artister, der siden blev stjerner. Det betød dog ikke at han kun arbejdede med nye artister. Også Peter Belli kom under Poul Martins vinger og fik startet karrieren igen. Den bredde i tilgangen til musik siger meget om Poul Martin, for nok var han musikmenneske og optaget af kunsten, men han var først og fremmest engageret i menneskerne, der lavede musikken.

I Skanderborg Festivalklub har de længe haft fornøjelsen af Poul Martins engagement. Poul Martin har været aktiv i Skanderborg Festival og Smukfest siden starten af 1980’erne. Indledningsvis som forfatter til programteksterne. Siden blev han dog meget mere involveret. I Skanderborg har han sat sit tydelige, smukke aftryk med sin store erfaring, sin lune og sin evne til at samle. Som talsmand og siden formand for Skanderborg Festivalklub har han været en afgørende figur, i den store udvikling som Smukfest har gennemgået. En udvikling der har været mulig, ved at bygge bro mellem det gamle og det nye.

Som formand for Dansk Live fra 2014 til 2018 samlede Poul Martin også de danske arrangører på spillestederne og festivalerne i en afgørende tid for den nye interesseorganisation, der blev stiftet kort før Poul Martin blev valgt som formand. Som den erfarne kommunikator og formidler han var, formåede Poul Martin altid at udstikke en klar kurs, uden dog at have et ønske om at nogen ære skulle tilfalde ham. Selvom Poul Martin arbejdede i en branche, der i høj grad lever af opmærksomhed søgte han den aldrig selv. Med Poul Martin ved roret gik Dansk Live fra græsrodsorganisation til en politisk arbejdende interesseorganisation som politikere og myndigheder stoler på.

Arrangørerne skylder ham en stor tak for hans indsats i dette hverv.

Med Poul Martins død har det danske musikliv mistet et menneske med humor, et stort vid og en sjælden idérigdom. Han vil blive savnet af mange. Vores tanker går til Poul Martins familie. Den nære, derhjemme og den store i Skanderborg Festivalklub.

Æret være hans minde.

Bisættelsen afholdes under private former. Det er Poul Martins ønske, at der sendes bidrag til Smukfonden i stedet for blomster. Kontonummeret: 9762-11375170 “Mrk.: Poul Martin