Sværvægter i kommunikation besøger Dansk Lives Efterårsseminar

30. august 2022
Sværvægter i kommunikation besøger Dansk Lives Efterårsseminar

En af Danmarks skarpeste formidlere og sværvægtere indenfor kommunikationsrådgivning, Benjamin Rud Elberth, har været med til at håndtere mange af de største kriser i Danmark. Nu besøger han Dansk Lives Efterårsseminar for at give deltagerne en indføring i krisekommunikation. 

Når politiske brands og organisationer udfolder deres kommunikationsstrategier på tværs af medier, er det ofte med Benjamin Rud Elberth på sidelinjen. Udover at være direktør og digital rådgiver i Elberth Kommunikation samt tidligere digital chef for Socialdemokraterne, er Benjamin Rud Elberth en af Danmarks skarpeste formidlere, når det kommer til digital kommunikation og sociale medier. Derudover har han været med til at håndtere nogle af de største kriser i Danmark. Nu besøger Benjamin Rud Elberth helt ekstraordinært Dansk Lives Efterårsseminar for at rådgive medlemmerne om krisekommunikation. 

Vi har talt med Benjamin om, hvad der er i vente for deltagerne på Dansk Lives Efterårsseminar:

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?

Cand.mag. i dansk, master i tværmedial kommunikation, 6 medarbejdere. 4 unger, kærester med Line-musen der er nyhedschef for Ritzau, eminent til at køre op ad bjerge på cykel, trives med al kommunikation der er svært, hvor der er noget på spil, og helst noget der er politisk og rigtig nørdet og tungt. 

Du kommer på efterårsseminaret for at tale om krisekommunikation. Hvorfor er det vigtigt at have styr på, hvad man gør og siger i en krise?

Fordi man alt for ofte ser, at det ikke er krisen, der koster penge og søvnløse nætter, det er håndteringen af krisen. Og man kan sætte to streger under facit på regnestykket ift. hvor præcist man kommunikerer i en krise, og hvor meget værdi man taber af det. Vi har brands i det her land, der kan lukke butikken efter dårlig krisehåndtering.

Hvordan starter en krise typisk?

Med at man lyver, tager af kassen, hopper i kassen, siger noget dumt eller får leveret dårlig service, ikke lever op til sit ansvar, eller bare gør noget, som man et par uger senere kigger tilbage på og ryster på hovedet af. Krisen starter, når en eller anden med en skriveblok, en skriveblog, en person med et kamera eller en profil på sociale medier opdager det og fortæller det til omverden. Og der er rigtig mange af førnævnte i 2022.

Er det ikke lidt overkill for festival- og koncertarrangørerne at forholde sig til krisekommunikation? Publikum kommer jo bare for at hygge sig og høre musik?

Jo. Lige indtil de ikke hygger sig mere, fordi der er få lidt mad, for få toiletter, at der er for meget vold, at det er utrygt, at nogen kommer til skade eller at nogen siger noget dumt. Vi har eksempler på samtlige de ting, jeg lige har listet op – og det er min påstand, at det koster penge og kræfter at håndtere, og at det slider på brandet og den fede oplevelse, vi alle sammen skulle have haft og helst skal have til næste år eller næste uge igen.

Hvad kan deltagerne på Dansk Lives Efterårsseminar forvente af dit oplæg?

At jeg er meget konkret på kriser, de måske selv har gennemlevet. Og at jeg er åben over for de fejl jeg selv har lavet, når jeg har været med til at håndtere mange af de største kriser i Danmark. Fælles for alle de kriser er, at der var værktøjer til at håndtere de kriser, så brandet var sluppet lettere. Men det er bare ikke i alle de kriser, at krisehåndteringen gjorde brug af de værktøjer. Så de kan også forvente at lære noget, de kan bruge i deres næste krise.

Benjamin Rud Elberth besøger Dansk Lives Efterårsseminar lørdag den 29. oktober. Læs mere om Benjamin Rud Elberth her.

Læs mere og tilmeld dig Dansk Lives Efterårsseminar 2022 her.

Dansk Lives Efterårsseminar er for medlemmer af Dansk Live. 

Dansk Lives Efterårsseminar præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.