Sundhedsstyrelsen, Roskilde Festival og Dansk Live lancerer Music Against Drugs

18. oktober 2021
Sundhedsstyrelsen, Roskilde Festival og Dansk Live lancerer Music Against Drugs

Sundhedsstyrelsen, Roskilde Festival og Dansk Live lancerer kampagnen, Music Against Drugs, der skal få unge festival- og koncertgængere til at undgå stoffer og holde igen med alkohol.

Den årligt tilbagevendende kampagne, Music Against Drugs, lanceres nu efter at have været på hold under COVID-19. Nu er kampagnen med budskabet, “We are under the Influence of Music”, tilbage og sætter igen fokus den gode musikoplevelse uden stoffer og for meget alkohol.

Høringssvar til Skatteministeriet

Musik og fællesskab er en rus

Kampagnen har musikken og fællesskabet i centrum og viser, at musik oplevet i fællesskab med andre, kan være en rus i sig selv. Samtidig skal kampagnen åbne for refleksion og dialog mellem de unge om stoffer og alkohol og gøre det nemmere for unge at sige nej til stoffer og holde igen med alkohol. De unge møder i år kampagnens budskaber på landets spillesteder, som dermed også viser, at de er imod brugen af stoffer og overdreven indtag af alkohol.

Kampagne siden 2003

Kampagnen, Music Against Drugs, startede tilbage i 2003 på Roskilde Festival, og i 2009 blev den alkoholforebyggende kampagne, “Mindre druk, Mere fest” koblet på. Siden 2003 er kampagnen udvidet til en lang række festivaler og spillesteder over hele landet. I 2019 deltog cirka 60 spillesteder og festivaler. I 2020 blev kampagnen sat på pause på grund af COVID-19, men kører igen i resten af 2021 på landets spillesteder.

Læs mere om kampagnen her.