Statsministeren lover hjælp til spillestederne

11. august 2020
Statsministeren lover hjælp til spillestederne

Foto: Theis Poulsen

Statsminister Mette Frederiksen lover hjælp til spillestederne, udtaler hun i et interview med DR. Udtalelsen giver håb frem mod de kommende forhandlinger.

Gårsdagens udgave af aftenshowet på DR havde besøg af statsminister Mette Frederiksen. Her blev det diskuteret, hvordan kulturlivet er påvirket af coronakrisen, og hvordan spillestederne håndterer situationen. Spillestederne går en usikker fremtid i møde, hvor et restriktivt efterår og vinter kan have fatale konsekvenser, hvis ikke politikerne prioriterer flere hjælpepakker.

Hjælpen er hårdt tiltrængt

Direktør for Train i Aarhus, Carsten V. Nielsen, der også medvirkede i indslaget, understreger nødvendigheden for hjælp til spillestederne:

“Der er ingen tvivl om at vi, og alle vores mange kollegaer rundt om i landet, står i en meget alvorlig og svær situation. Vi har indtil videre kunne klare os igennem på basis af hjælpepakker og kompensationsordninger, og vi får hårdt brug for at vores politikere kigger den vej igen.”

Ifølge Carsten V. Nielsen, bør hjælpen fortsætte – og også udvides, så pakkerne tilgodeser musikere og produktionsfolk. Dette er en opfordring til, at kommende hjælpepakker inddrager hele fødekæden i branchen.

Spillestederne kan se frem til flere hjælpepakker

Statsminister Mette Frederiksen fortæller, at spillestederne ikke bør være bekymrede, for hjælpen skal nok komme:

“Hvis vi beder specifikke brancher om at være helt lukkede, så er det vores indstilling, og det tror jeg faktisk gælder for stort set hele Folketinget, at så fortsætter hjælpepakkerne”.

Statsministeren lover i indslaget, at der er mere hjælp på vej til nattelivet. Dog understreger hun, at der vil være dele, som skal forblive lukkede grundet risici for supersmitte. Dette gælder store begivenheder, herunder større koncerter på spillestederne.

Hun fremhæver de gode erfaringer med restriktive åbninger for biografer, hvor man sidder med et sæde mellem hver person. Hun foreslår, at denne løsning også kan anvendes på spillestederne, men hun lægger også op til at indgå i en tættere dialog om hvordan man udformer sådan en løsning.

I morgen, onsdag starter forhandlingerne om genåbningens fase 4. I Dansk Live følger vi udviklingen løbende.