Spillesteder må nu lave siddende koncerter for op til 500 personer

25. maj 2020
Spillesteder må nu lave siddende koncerter for op til 500 personer

Foto: Nicolai Hegelund

Spillesteder kan nu åbne for kulturarrangementer med siddende publikum, men det løser ikke problemerne. Der er stadig behov for, at både de nuværende kompensationsordninger forlænges, og at de steder, der åbner med halv kapacitet eller mindre får økonomisk hjælp i genåbningsfasen.

Spillesteder kan nu åbne for kulturarrangementer med et siddende publikum for op til 500 personer, hvis gældende regler og retningslinjer følges og håndhæves. Derved er tilladelsen til koncerter med et siddende publikum en undtagelse af det gældende forsamlingsforbud på 10 personer. Det melder Kulturministeriet. Tilladelsen er allerede trådt i kraft.

For nogle spillesteder betyder det at, der nu kan åbnes for koncertaktiviteter med siddende publikum. For andre vil det først være muligt at genåbne for koncertaktiviteter senere på året.

Genåbningen kan give enkelte af spillestederne mulighed for at have aktiviteter i huset igen, men kun for en langt lavere kapacitet, end hvad spillestederne normalt kan rumme. For at sikre en succesfuld genåbning til glæde for kulturlivet og hele økosystemet omkring spillestederne, er det derfor vigtigt, at der fortsat ydes kompensation for den påbudte nedlukning til spillestederne, og at der gives en økonomisk håndsrækning, når koncert- og spillesteder kan genåbne.

De samlede retningslinjer for genåbning af kulturproduktioner og kulturarrangementer med siddende publikum kan læses her.