Regeringen klar med aftale for regulering af lattergas

21. januar 2020
Regeringen klar med aftale for regulering af lattergas

Et bredt flertal i Folketinget indgår aftale om lattergaspatroner, der skal gøre det sværere for unge mennesker at misbruge lattergaspatroner som rusmiddel.

Tirsdag kunne erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortælle, at et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om lattergas. Aftalen skal dæmme op for især unges misbrug af lattergas som rusmiddel, og indeholder en række reguleringer på området.

Med aftalen bliver det sværere for unge at få fat i lattergaspatroner. Aftalen indeholder blandt andet en indførelse af en aldersgrænse på minimum 18 år og et forbud mod at sælge lattergas, hvis man sælger alkohol og tobak. Se alle reguleringerne her.

Dansk Live hilser reguleringerne velkommen. Den nye lovgivning vil være en hjælp for landets festivaler, der hidtil selv har forsøgt at regulere på området med forbud og lignende. Sekretariatschef, Esben Marcher, siger om den nye aftale:

“Efterhånden som lattergas har vundet indpas som rusmiddel, har en række festivaler valgt at indføre forbud mod lattergaspatroner. Festivalerne ved, at misbrug af lattergaspatroner kan være skadeligt, forårsage nerveskader og i værste fald resultere i kvælning, og vil derfor naturligt nok helst undgå at det bliver brugt som rusmiddel. Vi ser dog helst, at det er myndighederne, der udsteder forbud, og politiet der håndhæver dem, så koncertarrangørerne ikke ender med at varetage en myndighedsopgave der ikke burde ligge hos dem. Derfor er vi glade for, at der nu fra politisk side bliver taget hånd om problemet.”

Læs mere om aftalen her.