Praktikant til sociale medier i foråret 2022

8. oktober 2021
Praktikant til sociale medier i foråret 2022

Elsker du at være kreativ med community management, content-udvikling og planlægning af SoMe kampagner?
Nu har du mulighed for at søge en spændende og udfordrende praktikstilling hos Dansk Live.

Vi søger en kreativ og passioneret SoMe-praktikant, der kan hjælpe med at formidle vores aktiviteter og resultater samt opbygge vores digitale platforme og interagere med nye målgrupper.

Om Dansk Live

Dansk Live er interesseorganisation for danske festivaler og spillesteder. Som medlemsforening arbejder vi for at styrke festival- og koncertarrangørernes rammer og vilkår. Det gør vi bl.a. igennem politisk arbejde, vidensdeling, netværk samt igennem rådgivning af medlemmerne.

Stilling og afdeling

Sekretariatet har base på Vesterbro og består af seks medarbejdere. Du vil være tilknyttet vores afdeling for Diversitet og talentudvikling og arbejde tæt sammen med vores afdelingsansvarlige.

Praktikpladsen er tilknyttet det nye partnerskabsprojekt mellem Dansk Live og Mino Danmark, der har fokus på at øge repræsentationen af unge minoritetsetniske danskere i musikbranchen. Her vil du vil blive en del af udviklingsteamet og være med til at opbygge vores digitale platforme og markedsføringskampagner for det nye partnerskab.

Ansvar og arbejdsopgaver

Praktikpladsen giver dig mulighed for faglig indflydelse i udviklingen af kommunikationsstrategier og SoMe-kampagner. Du vil indgå på lige vilkår med resten teamet og hjælpe med at finde nye løsninger og muligheder inden for digital kommunikation.

Du vil i din praktikperiode være med til at udvikle projektet med afgørende mulighed for at være en del af beslutningsprocesserne til hverdag. Som kollegaer hjælper vi hinanden på tværs af arbejdsopgaver, og vi ser frem til at lære af dine erfaringer og kompetencer.

Dine arbejdsopgaver vil især være at:

 • Opbygge og vedligeholde SoMe-platforme i forbindelse med partnerskabsprojektet.
 • Udvikle nye koncepter, content og brandingstrategier
 • Planlægge SoMe kampagner på tværs af vores platforme
 • Drive community management på tværs af vores platforme
 • Engagere nye målgrupper gennem digital interaktion mm.

Vi forestiller os, at du:

 • Er sprogligt stærk på skrift
 • Er nysgerrig på sociale medier og nye digitale tendenser
 • Har solid teknisk viden om platforme som Facebook, Instagram, Twitter, TikTok m.m.
 • Er i stand til at arbejde selvstændigt, kan tage initiativ til opgaver og have gåpåmod til at indhente ny viden og lære fra dig.
 • Læser på en relevant videregående uddannelse og kan være hos os i minimum fem måneder
 • Forudgående viden eller baggrund fra musikbranchen er ikke et krav. Det centrale er, at du er passioneret og nysgerrig på digitale medier og kan arbejde kreativt omkring udvikling af content- og markedsføringsprojekter.

Vi kan tilbyde dig:

 • En praktikplads med projektledelsesansvar
 • Indsigt i musikbranchens strukturer og funktioner
 • Viden om strategiske processer i en interesseorganisation
 • Adgang til stort netværk på tværs af festivaler og spillesteder
 • Faglig viden omkring arbejdet med repræsentation samt talentudvikling
 • Et sundt, lærerigt og progressivt arbejdsmiljø

Vores hverdag

Dagligdagen i vores organisation er familiær. Vi arbejder engageret, men med en uformel omgangstone, hvor vi prioriterer også at have det sjovt. I samarbejde med vores medlemmer udfører vi arbejdsopgaver, der bringer os på tværs af kultur- og civilsamfund i hele landet. Det gør vores dagligdag lærerig og alsidig og giver konstante muligheder for at opsøge ekstern viden, der kan forme nye indsigter for fremtidens musikbranche.

I den forbindelse opfordrer vi samtidigt til, at alle interesserede, uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold, søger stillingen.
Praktikperioden er fra januar/februar 2022 og 5-6 måneder frem. Det er et krav, at du er studerende og modtager SU, da praktikken er ulønnet.
Arbejdstiden er på 25-30 timer, og vi designer dit ophold, så der er plads til eksamener og andre studierettede aktiviteter.

Spørgsmål rettes til ansvarlig for diversitet og talentudvikling, Alexander Rastén Rydberg, på tlf.: 61 45 41 01.

Send din ansøgning og CV til job@dansklive.dk senest d. 5. nov. 2021 kl. 12.00. Samtaler afholdes løbende.