Op på ølkassen: Kom til kursus i at være talsperson med Benjamin Elberth

6. juni 2023
Op på ølkassen: Kom til kursus i at være talsperson med Benjamin Elberth

I samarbejde med Benjamin Elberth inviterer Dansk Live til kurset, “Op på ølkassen – talsperson i krigstid, kampagnetid og champagnetid” med kommunikationsekspert, Benjamin Elberth. Kurset finder sted over tre kursusgange i november og december i henholdsvis København og Aarhus.

Skal du være bedre til at agere som talspersoner i kriser og i situationer, hvor du skal performe, sætte tryk på den gode sag eller til at stille dig op på ølkassen og fortælle om den gode historie? Det lærer du bedst ved at prøve det. Nu gentager vi succesen fra foråret 2023, men i en udvidet version over tre dage, hvor vi går endnu mere intensivt til værks.

Klik her for at tilmelde dig (kurset er for medlemmer af Dansk Live).

Om kurset:

Vi gennemlever og oplever med fokus på at have det sjovt og gøre noget utraditionelt, så du får positiv energi sammen med værktøjerne, mens du flytter dine egne grænser for, hvad du troede du kunne. Du kommer til at opleve forløbet over en måneds tid, så du kan nå at lære, og så du kan nå at arbejde det ind i din egen organisation undervejs.

Over en måned kan du:

 • Få hjælp til at lave en kommunikativ kriseplan for jeres spillested, festival eller event
 • Blive trænet til at gennemgå kriser og shitstorms, så I er optimalt rustet til at tackle dårlige historier
 • Få performancetræning til at levere både den dårlige og den gode historie til en journalist, uanset om det er skriftligt, på telefon eller på en tv-skærm.
 • Få modeller til at arbejde metodisk med jeres positive fortælling til hverdag, så jeres spillested, festival eller event leverer et positivt indtryk og brander sig selv optimalt til hverdag.

Over tre dage får du lige dele praksis og teori, og du gennemlever scenarier og får træning så virkelighedsnært som muligt. Vi leger med kommunikation og virkemidler, så du får lov at prøve dig selv af, møde den bidske journalist, tackle krisen og prøver at levere den gode historie. Vi giver dig medietræning til at begå dig i forskellige medier og arbejder med din personlige gennemslagskraft.

Kurset foregår efter følgende skabelon:

 • Inden første kursusdag modtager du to forskellige podcast-lydbidder. En med krisehåndtering og en med rollen som talsperson og performer på tværs af medier. Dem lytter du til som intro til kurset.
 • Du møder op til en første dag med to timers teori og fire timers praksis – Vi tester os selv i små værksteder, henholdsvis ”shakedown”-interviewet, ud over scenekanten-øvelsen, når du skal performe over for mennesker, og øvelsen i at begå dig positivt på en tv-skærm.
 • Du får lektier for. Du skal sætte dig ind i krisemodellen, så du er parat til at tackle den krise, vi udsætter dig for i næste trin, og du skal udvikle din egen kriseplan ud fra en fast skabelon.
 • Du bliver kontaktet af en journalist, og så får du får tid til at forberede dig på en sag. Du bliver bedt om at stille op til interview over Messenger direkte igennem til TV Shitstorm og gennemlever interview-situationen.
 • Du møder op til dag 2. Vi gennemgår de første optrædener og giver feedback både i plenum og personligt. Og så prøver vi igen – med shakedown-interviews og positive optrædener. Bare bedre og skarpere. Vi slutter af med teori og øvelser om at sætte strøm til positiv kommunikation og om personlig gennemslagskraft.
 • Du får en mail efter den anden kursusgang, om at vi vil have et interview med dig. Du får tid til at forberede dig på en god sag, og så bliver du ringet op – Med en glad journalist, der prøver at skrive den gode historie. Du bliver bedt om at stille op til interview over Messenger direkte igennem til TV Lovestorm og gennemlever interview-situationen.
 • Du møder op til dag 3. Vi giver ny feedback på din optræden, og så tackler vi kriser i plenum, men med din kriseplan som udgangspunkt i shitstormlaboratoriet. Til sidst binder vi det sammen med teori og øvelser om strategisk positiv kommunikation, så du får værktøjer til at tænke langsigtet god reklame og branding for jer. Pris: 4.995 plus moms. Max 15 deltagere i hver by. Dukker I to op fra samme sted, så er billet nummer 2 til halv pris.

Tidspunkt og tilmelding:

København:

Adresse: Trekronergade 149, 2500 Valby

 • 1. kursusgang: 2. november 2023 kl. 09.00-15.00
 • 2. kursusgang: 16. november 2023 kl. 09.00-15.00
 • 3. kursusgang: 30. november 2023 kl. 09.00-15.00

Aarhus:

Adresse: Mariane Thomsens Gade 1C, 8. sal, 8000 Aarhus C

 • 1. kursusgang: 3. november 2023 kl. 09.00-15.00
 • 2. kursusgang: 17. november 2023 kl. 09.00-15.00
 • 3. kursusgang: 1. december 2023 kl. 09.00-15.00

Klik her for at tilmelde dig (kurset er for medlemmer af Dansk Live).

Sidste frist for tilmelding er den 19. oktober 2023.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Marie Louise Fuglsang-Damgaard på marielouise@dansklive.dk.