Økonomisk sikkerhedsnet for festivaler på plads

15. marts 2021
Økonomisk sikkerhedsnet for festivaler på plads

Mandag d. 15. marts, er der indgået en politisk aftale, der skal sikre økonomisk støtte til blandt andet festivaler, i tilfælde af forsamlingsforbud og aflysninger grundet COVID-19. Aftalen er en vigtig sikring af arrangører af store arrangementer, men der efterlyses fortsat en klar plan for genåbning.

Et økonomisk sikkerhedsnet skal sikre overlevelsen for kulturlivets store arrangementer, hvis de igen bliver ramt af coronarestriktioner. Det har regeringen netop forhandlet på plads med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det konservative Folkeparti og Alternativet.

Aftalen skal holde hånden under arrangører af tilbagevendende arrangementer med mindst 350 deltagere, og gælder i det tilfælde, at COVID-19-situationen medfører aflysning, udskydelse eller væsentlige ændringer af en begivenhed.

Ordningen, der skal endeligt godkendes af EU-kommissionen, indeholder en såkaldt kompensationstrappe, hvor den procentvise dækning afspejler den enkelte arrangørs økonomi.

”Det er positivt, at der nu er et økonomisk sikkerhedsnet til festivalerne, så arrangørerne kan afslutte forberedelsen af sommerens festivaler. Vi kommer naturligvis til at følge udmøntningen af aftalen nøje. Vi mangler dog stadig afklaring på, om der kommer restriktioner til sommer, og hvilke scenarier vi skal planlægge ud fra,”fortæller Esben Marcher, sekretariatschef hos Dansk Live.

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse her. 

Læs hele aftalen her.