Nye restriktioner ændrer i krav om fremvisning af coronapas ved forsamlinger

26. november 2021
Nye restriktioner ændrer i krav om fremvisning af coronapas ved forsamlinger

Foto: Klaverfabrikken

Krav om fremvisning af coronapas ændres fra 200 til 100 personer ved indendørs forsamlinger og 2000 til 1000 ved udendørs forsamlinger. De nye krav træder i kraft mandag den 29. november.

For at dæmme op for den stigende coronasmitte, træder nye restriktioner i kraft. Heriblandt er en ændring i kravet om fremvisning af coronapas ved forsamlinger, der ændres fra 200 til 100 personer ved indendørs forsamlinger og fra 2000 til 1000 personer ved udendørs forsamlinger.

Dansk Live forventer dog ikke, at det vil betyde nogen stor praktisk ændring for arrangørerne, der allerede lever op til kravet om tjek af coronapas ved servering uanset personantal:
“Om du har 500 publikummer eller 50 er sådan set underordnet i forhold til tjek af coronapas. Den eneste forskel er, om du tjekker pas i døren ved koncerter med mere end 100 publikummer, eller om du tjekker i baren ved koncerter med mindre end 100 publikummer, så arrangørerne tjekker allerede coronapas i stor stil uanset antal besøgende”, siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live.

Publikum kan føle sig trygge til koncerter

I stedet byder Esben Marcher de nye restriktioner velkommen, hvis det kan bremse smitten og forhindre yderligere restriktioner og nedlukning:

“Det er rigtig godt, hvis de nye restriktioner kan være med til at bremse smitten og holde dørene åbne hos vores medlemmer. Vores medlemmer er eksperter i at håndtere store menneskemængder, og vi har hele tiden ment, at man trygt kan gå til koncert, men vi glæder os også over, at dem, der skulle have brug for det, nu kan føle sig helt trygge, når de går til koncerter”, siger han.

De nye restriktioner træder i kraft mandag den 29. november.