Ny publikumsundersøgelse skal give festival- og koncertarrangører ny viden om deres publikum

24. februar 2023
Ny publikumsundersøgelse skal give festival- og koncertarrangører ny viden om deres publikum

Dansk Live præsenterer sammen med DEOO og Dansk Teater Publikumsundersøgelsen 2023. Undersøgelsen er foretages af Applaus og skal give kulturinstitutionerne viden om deres kernepublikum.

Dansk Live præsenterer i samarbejde med DEOO og Dansk Teater Publikumsundersøgelsen 2023. Undersøgelsen, der foretages af Applaus, foretages en gang årligt og skal give kulturinstitutionerne viden om deres kernepublikum gennem en individuel rapport. I undersøgelsen bliver kulturinstitutionerne klogere på hvem der er deres publikum, hvad der er deres kultursyn, og hvordan deres publikum bliver motiveret til at engagere sig i kulturoplevelser hos den specifikke kulturinstitution. 

Online Q&A

Den 14. marts kl. 13-14 afholdes en online Q&A for alle medlemmer af brancheorganisationerne ved direktør hos Applaus, Lene Struck-Madsen, og analytiker, Chris Corcoran. I kan tilmelde jer Q&A ved at skrive til Applaus.

Læs mere om undersøgelsen her og tilmeld din organisation her her senest 24. marts.

Hvem står bag?

Projektet er iværksat af Applaus i samarbejde med DEOO, Dansk Teater og Dansk Live og bliver gennemført af Rambøll Management Consulting i samarbejde med Epinion/Dansk Industri og Morris Hargreaves McIntyre.

Applaus

Applaus styrker publikumsudviklingen på kunst- og kulturområdet. Formålet er at hjælpe kulturinstitutionerne med at styrke relationen til publikum og nå ud til større og mere mangfoldig målgruppe. Applaus er finansieret af Kulturministeriet.

DEOO

DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner er interesse- og brancheorganisationen for den levende musiks ensembler, orkestre og operakompagnier i Danmark. 

Dansk Teater

Dansk Teater er branche- og arbejdsgiverorganisation for professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier i hele Danmark. Dansk Teaters medlemsskare spænder over projektteatre, egnsteatre, små storbyteatre, landsdelsscenerne, teatrene i Det Københavnske Teatersamarbejde, Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater. 

Dansk Live

Dansk Live er interesseorganisation for spillesteder og festivaler i Danmark. Foreningen samler livearrangører fra hele landet og fungerer som talerør, rådgiver og sparringspartner. Vi arrangerer seminarer, kurser og konferencer, der sikrer udvikling og inspiration for livearrangørerne og sikrer fordelagtige aftaler med relevante leverandører. 

Rambøll Management Consulting arbejder med evaluering og analyse, som skaber et bedre grundlag for beslutninger i forretningsudvikling på et organisatorisk niveau og hos den enkelte projektdeltager, samt lederskab og kompetenceudvikling på et individuelt niveau. Rambøll har varetaget flere af Applaus’ undersøgelser.