Ny indsats indsamler corona-viden om kulturbegivenheder
17. august 2021
Klaverfabrikken Foto: Nicolai Hegelund
Et nationalt indsats er sat i søen med finansiering fra Genstartsteamet for kultur og idræt. Projektet, som udføres i samarbejde med Københavns Universitet, skal samle viden og evidens om potentiel smittespredning ved kulturbegivenheder.
’SAFE 2.0’ er navnet på det projekt, som med finansiering fra Genstartsteamet for kultur og idræt skal samle viden og evidens om potentiel smittespredning ved kulturbegivenheder, der samler publikum indendørs og udendørs.
Projektet skal blandt andet sikre viden om publikums bevægemønstre og kontakter til andre gæster under begivenheder, hvorigennem udfordringer og risici i forbindelse med forsamling af mennesker kan kortlægges. Formålet er med andre ord at forbedre og sikre håndtering ved eventuelle fremtidige virusudbrud.
Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, er glad for, at projektet, der har været længe undervejs, nu kan søsættes.
”SAFE blev oprindeligt udviklet sammen med Divisionsforeningen i efteråret 2020, men vi er nu fremme ved version 2.0 af projektet, hvor fokus er på kulturelle aktiviteter. Håbet var oprindeligt, at vi kunne sikre viden, der kunne sikre en hurtigere genåbning til gavn for festivaler og spillesteder. Selvom det ikke lykkedes, er vi glade for at kunne sætte projektet i gang nu og sikre viden, der kan vise sig afgørende i fremtiden.”
Om SAFE
I løbet af sensommeren og efteråret 2021 vil SAFE samle viden på tværs af kulturarrangementer.
Der gennemføres observationer af deltagende publikum, ligesom publikum igennem et anonymt spørgeskema deltager i indhentningen.
Spørgeskemaet adresserer både coronaforhold og psykologiske aspekter med fokus på deltagernes oplevelse til events mv.
Viden fra indsatsen videregives til de relevante myndigheder, men vil også være vigtig viden for arrangører i det danske kulturliv.