Ny aftale sikrer aktivitetspulje og genstartsteam

29. oktober 2020
Ny aftale sikrer aktivitetspulje og genstartsteam

Foto: Jonas Brix Særkjær

Ny aftale mellem regeringen og en række af folketingets partier sikrer aktivitetspulje til koncerter og andre kulturelle aktiviteter og et genstartsteam, der skal arbejde med nye løsninger til kulturlivet. Aftalen hjælper i en alvorlig situation, men der er fortsat behov for langsigtede løsninger.

I forlængelse af udvidelsen og stramningen af COVID-19-restriktionerne, har regeringen over flere omgange forhandlet med folketingets øvrige partier om forlængelse af hjælpepakker. Sent tirsdag aften blev regeringen og en række andre partier enige om en aftale, der bl.a. indholder en forlængelse af aktivitetspuljen frem til udgangen af januar 2021. For Dansk Live er denne pulje afgørende for spillestedernes videre overlevelse.

“I vores optik har det været afgørende at få aktivitetspuljen forlænget og sikre, at puljen blev stor nok til at kunne dække alle ansøgere. Forlængelsen er kommet med i aftalen, puljen er på 300 mio. kr. og puljen løber frem til og med 31. januar 2021. Det er, omstændighederne taget i betragtning, rigtig godt” siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live.

For Dansk Live er det fortsat afgørende, at der også arbejdes med metoder til at samle mere end 500 mennesker til koncerter og andre kulturelle begivenheder. Derfor vækker det glæde, at kulturen og idrætten nu får et genstartsteam svarende til de otte genstartsteams, der er nedsat for andre brancher. Ifølge den politiske aftale skal genstartsteamet komme med forslag til udvikling og nye formater, der kan gennemføres under de nuværende restriktioner. Hos Dansk Live forventer man dog også, at et sådant team vil kunne sætte ind på arbejdet for metoder til at samle større koncerter på spillestederne og festivaler i 2021.

For landet mange koncertarrangører er det afgørende, at der bliver arbejdet med at finde løsninger til at samle flere mennesker end 500.

“Vi er selv dybt engageret i arbejdet med at etablere metoder, der kan sikre at større koncerter og festivaler kan gennemføres, hvis COVID-19 fortsat er en udfordring næste sommer, men vi mener også, at man fra statslig side bør engagere sig mere i arbejdet. Derfor vil vi arbejde for, at dette bliver en del af i kommissoriet for genstartsteamet” siger Esben Marcher.

Fra Dansk Live lyder der ros til politikerne, men situationen for landets koncert- og festivalarrangører er fortsat meget alvorlig understreger Esben Marcher:

“At man fra politisk side holder ord og sikrer, at de, der er ramt af restriktioner, får hjælp, er positivt, og forlængelsen af aktivitetspuljen giver en vis ro i den nærmeste fremtid. Ingen må dog være i tvivl om, at COVID-19 er en kæmpe stor udfordring.”