Northsides Resource Warriors modtager prisen for Årets Frivillige

18. oktober 2019
Northsides Resource Warriors modtager prisen for Årets Frivillige

Northside Resource Warriors Foto: Thorsten Iversen

I kategorien, Årets Frivillige, ved årets Danish Music Awards, var de nominerede aktivisterne hos 1000Fryd, Crewet/Kræwet hos Grøn og Ressource Warriors hos Northside Festival. Prisen gik til Ressource Warriors hos Northside Festival, for deres arbejde med at gøre affald til en ressource.

Danish Music Awards løb i går af stablen i K.B. Hallen med en helt nyt show og en ny og meget vigtig pris. I år var der oprettet kategorien, Årets Frivillige, for at hylde de mange frivillige, der er helt essentielle for livemusikken. I den forbindelse samarbejdede Dansk Live med IFPI, hvor indstillingerne til kategorien er indsamlet blandt medlemmer af Dansk Live. Blandt de nominerede var aktivisterne hos 1000Fryd, Crewet/Kræwet hos Grøn og Ressource Warriors hos Northside Festival, og her løb sidstnævnte med prisen for Årets Frivillige.

I sin takketale sagde Sofie Randel, der er områdechef for ressourcer på Northside, og som har stået i spidsen for Resource Warriors, blandt andet:

“I år havde vi en målsætning om at sortere 80% af det affald, der bliver genereret til Northside Festivalen, en tre-dages festival med 35.000 gæster. 80% til genanvendelse i 18 fraktioner. Og nu kan jeg røbe, at jeg tror vi når op på 87% i hele 22 fraktioner. Og det er på grund af de frivillige.”

– Sofie Randel, Områdechef for ressourcer, Northside Festival

“For mig, giver det mening at arbejde med affald, for affald – det har vi allesammen i hænderne hver dag. Både jer og kunstnerne. Derfor har vi arbejdet strategisk med vores frivillige, der gør det cool at være på skraldeholdet, og der har vi opnået ret flotte resultater. I år havde vi en målsætning om at sortere 80% af det affald, der bliver genereret til Northside Festivalen, en tre-dages festival med 35.000 gæster. 80% til genanvendelse i 18 fraktioner. Og nu kan jeg røbe, at jeg tror vi når op på 87% i hele 22 fraktioner. Og det er på grund af de frivillige.”

Kategorien, Årets Frivillige, sigter mod at hylde alle de mennesker, som sørger for at livemusikken kan trives på de danske koncertscener. I regelsættet for DMA 2019 er kriterierne for tildelingen af prisen defineret som følger:

”I kategorien Årets Frivillige indstilles og nomineres personer, der via frivilligt arbejde bidrager til at skabe store musikalske oplevelser på de danske livescener. Prisen kan både gives til enkeltpersoner og grupper af personer. Således kan fx både en enkeltperson på et lokalt spillested og den samlede gruppe af frivillige på en festival nomineres”.

Se hvem der ellers var nomineret og modtog priser til gårsdagens show her.