Melding fra Kulturministeriet: Regionale spillesteder beholder tilskud

23. april 2020
Melding fra Kulturministeriet: Regionale spillesteder beholder tilskud

Foto: Wikimedia Commons

Grundet COVID-19, skal de 18 regionale spillesteder, der normalvis skal leve op til en række aktivitetskrav for at modtage deres statslige tilskud, ikke tilbagebetale deres tilskud. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

De 18 regionale spillesteder, der er fordelt rundt om i landet, skal ikke tilbagebetale deres tilskud. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. Normalt skal de regionale spillesteder ellers opfylde en række aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud, men grundet COVID-19, er det besluttet, at de regionale spillesteder på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene og dermed ikke skal betale deres tilskud.

I pressemeddelelsen fra Kulturministeriet udtaler kulturminister Joy Mogensen:

”Kulturlivet er hårdt ramt af nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til. De regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og jeg håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør.”

Initiativet er et blandt mange, vi har taget på kulturområdet for at hjælpe kulturinstitutionerne under Corona-krisen.”
For Dansk Live vækker beslutningen glæde, men situationen er fortsat kritisk. Om beslutningen siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live:

”For de regionale spillesteder er det naturligvis en glædelig nyhed, at statens støtte ikke bortfalder i denne kritiske situation. For flere af de regionale spillesteder er den statslige og kommunale støtte dog kun en mindre del af deres indtægter. Derfor er situationen fortsat kritisk for dem. Mange af spillestederne opererer med to højsæsoner over året, og lige nu ser det ud til at også efterårssæsonen vil blive stærkt påvirket af COVID-19. Dermed får spillesteder begrænset mulighed for at hente det tabte ind.

Det peger på, at vi skal i dialog med politikerne om en model for genstart af det danske kulturliv. Hvis publikum reagerer med tilbageholdenhed i løbet af efteråret, som man kan frygte, kan vi risikere en situation, hvor spillestederne kom igennem lukkeperioden, men bliver truet på deres eksistens i efterspillet”, siger han.

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse her.