Lokale musikaktører skal blande sig i den politiske debat

9. maj 2019
Lokale musikaktører skal blande sig i den politiske debat

Der er udskrevet folketingsvalg, og i den anledning har Dansk Live været en tur på Christiansborg og tale med politikere og beslutningstagere. Eyvind Vesselbo, der har arbejdet med kulturpolitik i over 14 år, giver her sine råd til, hvordan man bedst blander sig i den politiske debat.

Folketingsvalget er lige om hjørnet, og det er en god mulighed for at italesætte musikkens vilkår over for politikere og beslutningstagere. For gode vilkår i livemusikken opnår vi i samspil med de lokale folketingsmedlemmer, men hvordan skaber man relationer til sine folketingskandidater rundt omkring i landet? Og hvad skal man lægge vægt på i sin henvendelse til kandidaterne? Sekretariatschef, Esben Marcher, har bedt tidligere kulturordfører for Venstre, Eyvind Vesselbo, om at give gode råd til, hvordan man skaber en dialog med sine lokale folketingskandidater.

Her fortæller han blandt andet om vigtigheden af at danne et netværk og åbenhed på tværs af partierne, vidensdeling, og hvordan man helt konkret tager kontakt får sin lokale folketingskandidat i tale.

Eyvind Vesselbo har siddet 14 år i folketingskulturudvalget og er i dag medlem af folketinget for Venstre.