Live Talenter pakker musikken ind

14. september 2020
Live Talenter pakker musikken ind

Deltagere fra Dansk Lives talenthold for unge arrangører har ikke set hinanden fysisk i over 6 måneder. Alligevel har de organiseret en koncertrække på tværs af landet.

I marts måned blev Dansk Lives iværksætterforløb Live Talent som mange andre aktiviteter påvirket af Covid-19 nedlukningen. De 20 unge iværksættere fra hele landet var blot halvvejs i forløbet og havde lige overstået en undervisningsgang med projektledelse i Fredericia, da kurset blev udskudt på ubestemt tid.

Det skabte en række frustrationer over manglen på det sociale fællesskab, men til trods for at pandemien satte en stopper for den fysiske deltagelse, betød det bestemt ikke en pause i deltagernes samarbejde. I en situation hvor alle sad afventende og fastlåst derhjemme, og i en tid med plads til refleksioner, forsatte de unge arrangører en digital dialog med fokus på at igangsætte alternative koncertplaner.

De mange inspirationsmøder endte ud i at fire Live Talenter begyndte at afholde mere regelmæssige Zoom-møder. Det startede som en digital brainstorm, men blev hurtigt til et større projekt, der i september 2020 afvikles som en omrejsende festival på tværs af byerne Haderslev, Billund, Fredericia og Kolding.

“Vi har håndteret Covid-19 forholdsreglerne på en sjov måde. Vi pakker musikken ind og skaber et samlingspunkt som folk godt tør komme til.” – Mads Bakkensen, Live Talent 2020

Projektet er støttet af Trekantområdets Festuge, og med Tuborgbussernes hjælp rejser de fire Live Talenter rundt med en oppustelig orange scene – en såkaldt Didion – som kunstnerne placeres indeni, mens publikum sidder omkring den store Corona-lignende boble.

Effektivitet steg under digital koordinering

Netop afviklingsdagene i september var første gang i seks måneder, hvor deltagerne mødtes fysisk. Indtil da er koncertrækken udelukkende blevet planlagt og koordineret gennem digitale møder. Netop den digitale tilgang har vist sig at have en række fordele under planlægningen af koncerterne. At de fire deltagere hver især kommer fra henholdsvis København, Aarhus og Kolding betød mindre for mødekoordineringen. Ligeledes var tilpasningen af skolegang og arbejde lettere at koordinere udenom, da alle møder blot kunne tages hjemme fra værelset.

“Digitale møder er hurtige og tilgængelige. Det er nemmere at få tingene ført igennem og der er ikke så meget spildtid og kaffedrikning. Man er klar over at det skal gå hurtigt før folk mister koncentrationen.” – Mads Bakkensen, Live Talent 2020

Alle deltagerne er overraskede over, hvor positiv en oplevelse det har været at skulle koordinere afviklingen digitalt, og hvor gode beslutninger, der kan træffes på langt kortere tid. De digitale møder fordrede en anden form for effektivitetsfokus hvor ideer hurtigere kunne forventningsafstemmes og beslutninger hurtigere eksekveres. Deltagerne har alle erfaret fra tidligere projekter at ideer ofte kan blive til lange diskussioner og afvejninger omkring et bord uden egentlig fremgang i processen.

Den digitale planlægning har dog heller ikke været helt uden udfordringer. Når man kun mødes over Zoom, kan det være sværere at uddelegere opgaver, og specielt følelsen af at sidde alene tilbage, når skærmen er slukket, har været hård.

Forening af unge – for unge

Projektet var nok heller ikke opstået, hvis ikke det havde været for nedlukningen, mener de fire Live Talenter, og netop den alternative situation har bevist at geografiske afstande ikke bør være en forhindring i at arrangere koncerter med andre unge. Denne tilgang til koncertaktiviteter forsætter, fortæller de fire Live Talenter, der har dannet foreningen, UngLive, som i fremtiden skal facilitere alternative kulturprojekter for unge på tværs af landet.

“Jeg har været i dialog med nogle af de managers vi samarbejder med – som også er unge i musikbranchen. De fortalt at de bruger projektet til at øve rollen som tour-managers og artisterne tester deres materiale mv. Så det er et projekt som alle unge bruger til at lære her under Corona.” – Camilla Krogh, Live Talent 2020

VidunderLive kan opleves i Billund onsdag d. 16. september, Fredericia fredag d. 18. september og Kolding lørdag d. 19. september. Se mere her.