Live Talent: Dansk Live åbner for tilmeldinger til talentforløb for 2020

8. november 2019
Live Talent: Dansk Live åbner for tilmeldinger til talentforløb for 2020

Kursusforløbet for unge arrangører, Live Talent, vender tilbage i 2020, hvor Dansk Live i samarbejde med Tuborgfondet, sætter fokus på talentudvikling og diversitet i livemusikken. Det er nu muligt at søge op optagelse til forløbet, der har ansøgningsfrist tirsdag den 10. december.

Live Talent er Dansk Lives talentforløb målrettet unge arrangører mellem 18 og 27 år, som drømmer om en fremtid i livemusikbranchen. På en række kursusgange, der strækker sig over seks lørdage fra februar til marts 2020, får deltagerne mulighed for at blive klogere på alt fra planlægning af en festival eller koncert til hvordan man driver et spillested eller en musikforening. Kursusgangene i forløbet vil tage udgangspunkt i koncert- og projektudvikling, kommunikation, projektledelse, økonomistyring og andre elementer, der er centrale for arbejdet som livearrangør.

Live Talent har til formål at understøtte og udvikle unge talenter med forskellige baggrunde, for derved at bidrage til en mere mangfoldig musikbranche i fremtiden. Hertil har Live Talent også et særligt fokus på at udvikle inkluderende fællesskaber i livemusikbranchen. Der sammensættes derfor et mangfoldigt hold, og alle uanset køn, geografi samt social, kulturel, seksuel og etnisk baggrund opfordres til at søge forløbet.

Om Live Talent siger Sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher:

”Livesektoren i Danmark nyder godt af en stor og dynamisk gruppe entusiastiske frivillige og vækstlagsarrangører. Med Live Talent har Dansk Live, i samspil med medlemmerne, mulighed for at opkvalificere deres faglige kompetencer, videregive erfaringer og give en direkte adgang til et netværk i branchen. Det giver mulighed for at styrke det kulturelle entreprenørskab på tværs af landet og understøtter innovation blandt de nye aktører i branchen.”

Indsatsansvarlig i Dansk Live, Alexander Rastén Rydberg, tilføjer:

”Live Talent handler grundlæggende om, at man som ung arrangør bliver præsenteret for de forskellige faglige aspekter, der findes i arbejdet med at organisere festivaler og koncerter. Mange vækstlagsaktører arbejder hårdt for at stable deres drømmeprojekt på benene, og livesektoren kan godt virke nådesløs, hvis man ikke har de organisatoriske værktøjer i orden. Her har vi som arrangørorganisation et ansvar for at styrke de unges kompetencer. Med Live Talent kan vi give deltagerne konkrete faglige værktøjer med hjem, som de kan forankre og integrere direkte i deres vækstlagsorganisation.”

Kursusgangene forløber på følgende lørdage:

Den 25. januar, den 8. februar, den 22. februar, den 7. marts, den 14. marts samt den 28. marts 2020.

Ansøgningsfristen er tirsdag den 10. december.

Ansøg forløbet her.

For mere information, kontakt venligst Alexander Rastén Rydberg på alexander@dansklive.dk.
OBS. Vær opmærksom på at første kursusgang er fremrykket til lørdag d. 25. januar fremfor lørdag d. 1. februar som tidligere skrevet.