Kursus i frivilligledelse: “Et fagligt fællesskab med ligesindede, konkrete redskaber til hverdagen og en masse fornyet energi til arbejdet med frivillige”
2. august 2023
Julia Hunt
Som medlem af Dansk Live kan du som ansat eller frivillig komme på kursus i frivilligledelse i livesektoren. Som underviser er Julia Hunt, som flere gange har deltaget på Dansk Lives arrangementer som oplægsholder, og som har mange års erfaring og viden om at arbejde med frivillige.
I perioden oktober 2023 til januar 2024 kan man som medlem af Dansk Live komme på kursus i frivilligledelse i livesektoren. Kurset er især for ansatte og højt placerede frivillige og bliver drevet af Julia Hunt, der til daglig underviser i frivillighed, projektledelse og organisationsteori. Vi har talt med Julia om, hvad deltagerne kan forvente af kurset.
Vil du fortælle kort om dig selv?
Jeg hedder Julia, er snart 40 år og underviser til dagligt i blandt andet frivillighed, projektledelse og organisationsteori på uddannelsen Event Management og Økonomi på Zealand Erhvervsakademi i Roskilde. Jeg har arbejdet med undervisning og organisationsudvikling indenfor frivillighed i snart 15 år, og udgivet en række bøger om emnet. Ved siden af det laver jeg en masse frivilligt arbejde, herunder som overordnet teamchef for camping på Roskilde Festival, som frivillig i Visemøllen på Tønder Festival og i bestyrelsen på Richter. Jeg har været frivillig i en lang række organisationer, ofte indenfor kultur og ungdomsarbejde og har siddet i mindst én bestyrelse siden jeg var 18 år.
Hvad kan man lære på kurset i frivilligledelse?
Vi kommer godt rundt om alle perspektiver på samarbejdet med frivillige på spillesteder og festivaler, herunder rekruttering, ledelse, motivation, samarbejde og organisering. Der er indhold som er defineret på forhånd, men også plads til at deltagerne selv kommer med ønsker til emner, som jeg så kan forberede noget om.
Hvem er kurset for?
Det er for ansatte og højt placerede frivillige, som har en central plads i organisationen og som har ledelses- eller koordineringsmæssigt ansvar for frivillige. Indholdsmæssigt bliver det tilrettelagt så alle kan være med uanset baggrund. Læsningen er hverken meget eller svær, og en del bliver opgaver vi laver sammen eller refleksioner man skal gøre sig derhjemme. Vil man til eksamen kræver det erfaring og uddannelse, men det er jo ikke alle der hverken kan eller vil have eksamen med.
Hvorfor skal man deltage i kurset?
For at få et rum til at få talt om de ting der kan være udfordrende i arbejdet med frivillige, og få både konkrete værktøjer man kan arbejde med hjemme, og kollegaer fra branchen man kan tale med det om. Det er ikke nemt at finde tid til den slags i hverdagen, når der er koncerter der skal afvikles og frivillige der skal rekrutteres – så det med at have noget dedikeret tid til det, samtidig med at der er én (mig) der har sammensat et program og indhold som er gennemtænkt, det kan altså noget.
Hvad håber du deltagerne kan få ud af at deltage?
Et fagligt fællesskab med ligesindede, konkrete redskaber til hverdagen og en masse fornyet energi til arbejdet med frivillige.
Læs også
-
Kursus: Få introduktion til aftaleret og forhandlingsteknik fra en ekspert på området
Læs nyheden
-
Lær at bruge din tid rigtigt på Dansk Lives Efterårsseminar 2023
Læs nyheden
-
Få inspiration til at udvide din målgruppe på Dansk Lives Efterårsseminar
Læs nyheden
-
Kursus i frivilligledelse: “Et fagligt fællesskab med ligesindede, konkrete redskaber til hverdagen og en masse fornyet energi til arbejdet med frivillige”
Læs nyheden